Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2010

Μειώσεις έως και 40% τα δημόσια έσοδα στην Κρήτη.


Υπό καθεστώς… καταποντισμού βρίσκονται τα δημόσια έσοδα στις Εφορίες της Κρήτης, γεγονός που προκαλεί πονοκέφαλο στο οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης που αγωνιά για είσπραξη «ζεστού χρήματος», για την κάλυψη της μαύρης τρύπας και τον περιορισμό του αχανούς δημόσιου ελλείμματος.
Σύμφωνα με στέλεχος σε ΔΟΥ του Ηρακλείου, τους τελευταίους μήνες τουλάχιστον κατά 40%... έχουν βουλιάξει οι εισπράξεις, κάτι που σημαίνει ότι δεν εισπράττονται τα βεβαιωμένα χρέη από τις ιδιωτικές επιχειρήσεις και τους πολίτες.
Επίσης το «πάγωμα» το φοροελέγχων στην αγορά από τον Αύγουστο του 2009, έχει σαν αποτέλεσμα η φοροδιαφυγή να βρίσκεται εκτός ελέγχου και το τελευταίο επτάμηνο οι οικονομικές Εφορίες αντί να… εισπράττουν να μπαίνουν ακόμα και μέσα (!), κάτι που σημαίνει ότι επιχειρηματικά η δημόσια υπηρεσία που υποτίθεται καλείται να «γεμίζει» τα ταμεία του κράτους, ζητάει και από πάνω οικονομική χρηματοδότηση για να καλύψει τις πιστωτικές της υποχρεώσεις προς τρίτους.... Ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών κ. Δημήτρης Γεωργακόπουλος τις επόμενες ημέρες πρόκειται να καλέσει στο υπουργείο τους επικεφαλής όλων των Εφοριών του νησιού, όπου αναμένεται να ζητηθούν ευθύνες για την παράλυση του φοροεισπρακτικού μηχανισμού στην Κρήτη.
Η «πράσινη» στο μεταξύ ΠΑΣΚΕ των εφοριακών… σιγοβράζει, καθώς ακόμα δεν έχουν τοποθετηθεί οι νέοι επικεφαλής έφοροι, αλλά ούτε και έχει ανασυσταθεί η ΥΠΕΕ η οποία αναμένεται να μετονομαστεί και πάλι σε ΣΔΟΕ. Οι «πράσινοι» συνδικαλιστές υποστηρίζουν μάλιστα ότι οι «γαλάζιοι» επικεφαλής στις Εφορίες της Κρήτης δεν ενδιαφέρονται για την είσπραξη εσόδων, αφήνοντας μάλιστα αιχμές και για σκόπιμο… σαμποτάζ.
tolmi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Share |

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts with Thumbnails