Σάββατο 20 Φεβρουαρίου 2010

Ογδόντα Αθηναίοι... γδύνονται!


Και οι ογδόντα είναι... γυμνοί! Και οι ογδόντα ποζάρουν στην Αθήνα. Δώδεκα γνωστοί φωτογράφοι αιχμαλωτίζουν με τον φακό τους τα γυμνά πορτρέτα ογδόντα Αθηναίων και μαςπροσκαλούν να τα... ανακαλύψουμε. Αθηναίοι κάθε ηλικίας και επαγγέλματος, γνωστοί και άγνωστοι, πλούσιοι και φτωχοί...

Η έκθεση ''LIFO NAKED CITY'', που φιλοξενείται στο Μουσείο Μπενάκη (Κτίριο Οδού Πειραιώς) από τις 22 Φεβρουαρίου μέχρι τις 14 Μαρτίου, παρουσιάζει τις ογδόντα γυμνές φωτογραφίες που έχουν δημοσιευτεί στον εβδομαδιαίο οδηγό πόλης LifO, μέσα από το φακό γνωστών φωτογράφων και καλλιτεχνών όπως : Σπύρος Στάβερης, Γιάννης Μπουρνιάς, Freddie F., Σπύρος Σιμωτάς, Ασπασία Κουλύρα, Μυρτώ Κουτούλια, Νατάσσα Παπαδοπούλου, Παντελής Ζερβός, Νίκος Κατσαρός, Μαρούσα Θωμά, Σωκράτης Σωκράτους κ.α.

Οι φωτογραφίες θα δημοπρατηθούν και τα έσοδα θα διατεθούν στο ίδρυμα «Πίστη» για τα παιδιά που πάσχουν από καρκίνο. Υπάρχει ένα κατώτατο όριο τιμής, αλλά οποιοσδήποτε θέλει να προσφέρει περισσότερα θα το δηλώνει στο συμφωνητικό πώλησης, που θα συμπληρώνεται στον χώρο της έκθεσης....Το concept της έκθεσης είναι εμπνευσμένο από τη δουλειά του Αμερικανού καλλιτέχνη, Spencer Tunick, ο οποίος δημιουργεί γιγαντιαία ταμπλό βιβάν από γυμνούς ανθρώπους σε κεντρικά σημεία των μητροπόλεων του πλανήτη. Χιλιάδες γυμνά σώματα ακίνητα, συνήθως ξαπλωμένα, δημιουργούν αλλόκοσμους σχηματισμούς στα αστικά τοπία - στην Έκτη Λεωφόρο της Νέας Υόρκης, μπροστά στο Μουσείο «Φρίντα Κάλο» του Μέξικο Σίτι, στο Σίδνεϋ, στο Καράκας, στη Βαρκελώνη, στο Σάο Πάολο, στη Μόσχα.

Κάπως έτσι ογδόντα Αθηναίοι - διάσημοι και μη - δέχτηκαν να γδυθούν... αφιλοκερδώς για μία έκθεση, που φιλοδοξεί να γίνει talk of the town!
ΑΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Share |

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts with Thumbnails