Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2010

Το Ισραήλ είναι αντιμέτωπο με μια παγκόσμια εκστρατεία απονομιμοποίησης.


Το Ισραήλ είναι αντιμέτωπο με μια παγκόσμια εκστρατεία απονομιμοποίησης η οποία έχει στόχο να απομονώσει και να αποκρύψει τον εβραϊκό και δημοκρατικό χαρακτήρα του, σύμφωνα με έκθεση που κατατέθηκε στο ισραηλινό υπουργικό συμβούλιο, η οποία καλεί την κυβέρνηση να μην αγνοεί τις "νόμιμες κριτικές".

"Η δαιμονοποίηση του Ισραήλ έχει στόχο την άρνηση της νομιμότητάς του και την παρουσίασή του ως αποικιακή οντότητα που συνδέεται με ναζιστικές πρακτικές, το απάρτχαϊντ και το ρατσισμό, γράφει η έκθεση του Ινστιτούτου Reut του Τελ Αβίβ, το οποίο διεξάγει έρευνες για οικονομικά και κοινωνικά θέματα. Η έκθεση εστάλη στην κυβέρνηση του Μπενιαμίν Νετανιάχου.

Η έκθεση, αντίγραφο της οποίας περιήλθε στην κατοχή του Γαλλικού Πρακτορείου, καταγγέλλει κυρίως τις "εχθρικές εκδηλώσεις σε βάρος εκπροσώπων του Ισραήλ σε ξένα πανεπιστήμια, σε στάδια, τις εκκλήσεις για μποϊκοτάζ προϊόντων που παράγονται ή κατασκευάζονται στο Ισραήλ ή ακόμη τις απόπειρες να συλληφθούν και να δικαστούν σε δικαστήρια του εξωτερικού αξιωματούχοι" του εβραϊκού κράτους.

Η έκθεση επισημαίνει ότι ένα παγκόσμιο δίκτυο ιδιωτών, φιλοπαλαιστινιακών, αραβικών και μουσουλμανικών ενώσεων και μη κυβερνητικών οργανώσεων (ΜΚΟ) έχουν συχνά διασυνδέσεις με την αριστερά και "των οποίων ο κοινός παρανομαστής είναι να παρουσιάσουν το Ισραήλ ως ένα κράτος παρίας και να αρνηθούν το δικαίωμά του να υπάρχει".... Η έκθεση συνιστά κυρίως να "χρησιμοποιηθούν οι πρεσβείες στο εξωτερικό προκειμένου να συγκροτηθούν δίκτυα με ανθρώπους ικανούς να απαντούν στις επιθέσεις εκεί όπου συγκεντρώνονται οι πλέον εχθρικοί κύκλοι προς το Ισραήλ κυρίως στη Μαδρίτη, το Τορόντο, το Σαν Φρανσίσκο και το πανεπιστήμιο Μπέρκλεϊ" στην Καλιφόρνια.

Στο κείμενο συστήνεται επίσης να "μελετηθούν οι μέθοδοι των κύκλων αυτών, να υπάρξει συνεργασία με τις οργανώσεις ή τα πρόσωπα που επιδίδονται σε νόμιμη κριτική του Ισραήλ και όχι η πλευρά αυτή να αγνοείται ή να παραγκωνίζεται".

Όταν ρωτήθηκε από το ισραηλινό ραδιόφωνο για την έκθεση αυτή ο Νάταν Στσαράνσκι, ο πρόεδρος του Εβραϊκού Πρακτορείου --παρακυβερνητικού οργανισμού αρμόδιου για τη μετανάστευση στο Ισραήλ εβραίων της διασποράς-- είπε ότι "ο αντισημιτισμός του 21ου αιώνα είναι ο αντισιωνισμός".

"Το Ισραήλ αντιμετωπίζει μια παγκόσμια εκστρατεία που στοχεύει στην απονομιμοποίησή του. Πρόκειται για έναν πραγματικό πόλεμο που απειλεί στρατηγικά μας συμφέροντα και τον οποίο οφείλουμε να αποκρούσουμε", πρόσθεσε.

Ο Ιντο Ααρόν εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών δήλωσε στην εφημερίδα Jerusalem Post ότι "πρέπει να προσπαθήσουμε να αποκαταστήσουμε την εικόνα του Ισραήλ, αυτή που συνδέεται με την κατοχή (των αραβικών εδαφών από το 1967) και τον πόλεμο".

Οι ισραηλινοί αξιωματούχοι ξεκίνησαν μια μεγάλη εκστρατεία κατά της έκθεσης της επιτροπής του ΟΗΕ υπό τον δικαστή Γκόλντστοουν, στην οποία κατηγορείται το Ισραήλ και παλαιστινιακές οργανώσεις ότι διέπραξαν εγκλήματα πολέμου στη διάρκεια της ισραηλινής επιχείρησης "Συμπαγές Μολύβι" στη Λωρίδα της Γάζας (27 Δεκεμβρίου 2008 - 18 Ιανουαρίου 2009), με τουλάχιστον 1.400 Παλαιστίνιους νεκρούς και 13 Ισραηλινούς.
ΑΠΕ

1 σχόλιο:

Λωτοφάγος είπε...

Κύριε Στσαράνσκι, βάρα μας με τη σκούφια σου!

Share |

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts with Thumbnails