Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2010

Ανακοίνωση της Κίνησης Απελάστε τον Ρατσισμό Κοζάνης για ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ.

Μέλη της Κίνησης «Απελάστε τον Ρατσισμό», το μεσημέρι του Σαββάτου 27/2 ξεκίνησαν αντιρατσιστική-αντιφασιστική εξόρμηση στην Κεντρική πλατεία της πόλης τοποθετώντας αφίσες σε στύλους. Κάποιος “κύριος” βλέποντας το περιεχόμενο των αφισών (ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ ΦΑΣΙΣΜΟΣ – STOP ΣΤΙΣ ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΕΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ – ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ ΣΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΔΕΥΤΕΡΗΣ ΓΕΝΙΑΣ – ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΞΕΝΟΙ, ΕΡΓΑΤΕΣ ΕΝΩΜΕΝΟΙ) άρχισε να φωτογραφίζει τους συντρόφους και στην συνέχεια τους πλησίασε απειλητικά, έσκισε κάποιες αφίσες, άρχισε να τους βρίζει: «ανθελληνικά σκουλήκια» και άλλα παρόμοια και να τραμπουκίζει σπρώχνοντας και απειλώντας. Λόγω του ότι οι σύντροφοι κράτησαν την ψυχραιμία τους, το πρώτο αυτό περιστατικό έληξε εκεί.
Μετά από περίπου ένα τέταρτο, και αφού οι σύντροφοι από την Κίνηση συνέχιζαν να τοποθετούν αντιφασιστικές αφίσες σε στύλους της πλατείας, ο ίδιος νεοφασίστας ξανάρθε, τώρα με πιο απειλητικές διαθέσεις, τραβώντας video, σπρώχνοντας, σκίζοντας αφίσες, προσπάθησε ακόμα και να χτυπήσει συντρόφους όπου και προφανώς απωθήθηκε....Στο δεύτερο αυτό περιστατικό ενεπλάκησαν και σύντροφοι από την οργάνωση Ξεκίνημα αλλά και δεκάδες κόσμου που περνούσε από την πλατεία. Τελικά το δεύτερο αυτό επεισόδιο έληξε με την αστυνομία να προσαγάγει τον νεοφασίστα αλλά και δυο μέλη της Κίνησης «Απελάστε τον Ρατσισμό». Μέσα σε ένα παραλήρημα ο νεοναζί, θέλησε να μηνύσει τα μέλη της Κίνησης, αλλά και τον ΣΥΡΙΖΑ!! για εξύβριση και ξυλοδαρμό, αν και ήταν αυτός που απρόκλητα επιτέθηκε. Τελικά αναγκάσθηκε να αποσύρει την μήνυση του καταλαβαίνοντας ότι οι κατηγορίες του δεν ευσταθούν και ότι τα γεγονότα είναι εις βάρος του.
Ο συγκεκριμένος δεν είναι απλώς ένας άνθρωπος που «δεν στέκει καλά». Οι χαρακτηρισμοί που χρησιμοποίησε, η πρακτική του αλλά και μόνο ότι μέσα στο ίδιο το τμήμα υποστήριξε ότι ο κόσμος πρέπει να δείξει με δημοψήφισμα αν θέλει ή όχι τον Φασισμό!! αποδεικνύουν ότι έχει είτε έμμεση είτε άμεση σχέση με φασιστικές-ρατσιστικές ομάδες.
Η επίθεση αυτή έρχεται να προστεθεί στη μεγάλη αλυσίδα ρατσιστικών και φασιστικών γεγονότων το τελευταίο διάστημα. Ενδεικτικά, τέλη Γενάρη στους Αμπελοκήπους(Αθήνα) φασιστική ομάδα επιτέθηκε με ρόπαλα και πέτρες ενάντια σε αντιρατσιστική-αντιφασιστική συγκέντρωση που συνδιοργάνωνε η τοπική Κίνηση «Απελάστε τον Ρατσισμό» αλλά και η Β΄ ΕΛΜΕ Αθήνας, ενώ την προηγούμενη βδομάδα έγινε γνωστή, η επίθεση σε φιλόλογο στα Χανιά όπου κουκουλοφόροι της χάραξαν σβάστιγγα στο μπράτσο επειδή έκανε δωρεάν μαθήματα ελληνικών σε μετανάστες.
Οι επιθέσεις αυτές δεν γίνονται σε μια τυχαία στιγμή. Εν όψει του νέου νομοσχεδίου που ετοιμάζει η κυβέρνηση για την ιθαγένεια και τα δικαιώματα των μεταναστών, καλλιεργείται ένα ακραίο ρατσιστικό κλίμα στο οποίο πρωτοστατεί η ρατσιστική δημαγωγία του ακροδεξιού ΛΑΟΣ. Επιπλέον σε περιόδους κρίσης όπως η σημερινή, το σύστημα χρησιμοποιεί τον ρατσισμό-φασισμό για να αποπροσανατολίσει τον κόσμο από τα κύρια προβλήματα και έτσι να την βγάλουν καθαρή αυτοί που πραγματικά ευθύνονται για την φτώχεια, την ανεργία κτλ. Προσπαθούν να μας διασπάσουν και να μας αποδυναμώσουν, στρέφοντας το ένα κομμάτι των εργαζομένων απέναντι σε ένα άλλο πιο αδύναμο κομμάτι, εκείνο των μεταναστών. Η μόνη λύση είναι ο κοινός αγώνας ντόπιων και μεταναστών, μονό έτσι μπορούμε να διεκδικήσουμε αποτελεσματικά τα δικαιώματα μας.
Η συγκεκριμένη φασιστική επίθεση στην Κοζάνη, είναι η πρώτη που γίνεται τα τελευταία δύο χρόνια που η Κίνηση «Απελάστε τον Ρατσισμό» παρεμβαίνει στην πόλη. Σε καμιά περίπτωση δεν μας πτοεί αφού ο τραμπούκος ακροδεξιός και πολιτικά ηττήθηκε, αφού ο κόσμος που περνούσε από την πλατεία μόλις καταλάβαινε περί τίνος επρόκειτο καταδίκαζε τις φασιστικές πρακτικές, αλλά και νομικά οπισθοχώρησε. Όμως το περιστατικό αυτό δείχνει ότι και στην Κοζάνη χρειάζεται η μέγιστη δυνατή δραστηριοποίηση όλων των δημοκρατικών και αντιρατσιστικών δυνάμεων ώστε οι ιδέες του ρατσιστικού μίσους να απομονωθούν. Το επόμενο διάστημα τα μέλη της Κίνησης «Απελάστε τον Ρατσισμό», μαθητές, φοιτητές, εργαζόμενοι της πόλης, με περισσότερο πείσμα θα αγωνισθούμε γι’αυτόν τον σκοπό με πρώτο στόχο την επιτυχημένη διοργάνωση μαζικών αντιρατσιστικών-αντιφασιστικών εκδηλώσεων την 21η Μάρτη, Παγκόσμια Μέρα Δράσης Κατά του Ρατσισμού.

ΚΙΝΗΣΗ «ΑΠΕΛΑΣΤΕ ΤΟΝ ΡΑΤΣΙΣΜΟ»
http://www.ksm. gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Share |

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts with Thumbnails