Παρασκευή, 19 Φεβρουαρίου 2010

Credit Suisse: Σοβαρότερη απειλή η Ισπανία.


Η Ισπανία συνιστά σοβαρότερη απειλή απ’ ό,τι η Ελλάδα, υποστηρίζει η Credit Suisse σε έκθεση για τον ευρωπαϊκό τραπεζικό κλάδο. Η υπερβολική μόχλευση, το υπέρογκο έλλειμμα, η υπερτιμημένη στεγαστική αγορά και το τεράστιο μέγεθος της καθιστούν τις τοποθετήσεις στην Ισπανία πιο ριψοκίνδυνες σε σύγκριση με την Ελλάδα, υποστηρίζει η ελβετική τράπεζα.

Συγκεκριμένα, η Credit Suisse θεωρεί ότι στην Ισπανία ελλοχεύουν μεγαλύτεροι κίνδυνοι από οποιοδήποτε άλλο ευρωπαϊκό κράτος και για το λόγο αυτό διατηρεί την αξιολόγηση «Underperform» για τις ισπανικές τράπεζες.
Για τις ελληνικές τράπεζες, αντίθετα, η CS εκτιμά ότι η κατάσταση είναι καλύτερη από την άποψη που επικρατεί στην αγορά, καθώς η έκθεση του ελληνικού τραπεζικού κλάδου στο χρέος της χώρας περιορίζεται στα 40 δισ. ευρώ από τα 300 δισ. ευρώ του ελληνικού χρέους . Παρότι, λοιπόν, η ελβετική τράπεζα παραμένει επιφυλακτική, υιοθετεί μια «ελαφρώς θετικότερη» στάση όσον αφορά στον ελληνικό τραπεζικό κλάδο.... Οι οικονομολόγοι της ελβετικής τράπεζας υποστηρίζουν ότι το ΠΣΑ κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση, παρότι θεωρεί τους στόχους της ελληνικής κυβέρνησης ιδιαίτερα φιλόδοξους. Αυτό που περιμένει η αγορά, υποστηρίζει, είναι να δει τα επόμενα οικονομικά στοιχεία της Ελλάδας προκειμένου να πεισθεί ότι πραγματοποιείται πρόοδος. Ωστόσο, εκφράζει την πεποίθησή της ότι η χώρα μας θα παραμείνει στην ευρωζώνη και ότι θα αποφύγει τη χρεοκοπία.

Στον τραπεζικό κλάδο της χώρας μας, η Credit Suisse ξεχωρίζει την Εθνική Τράπεζα ωστόσο διευκρινίζει ότι δεν είναι ακόμη κατάλληλη στιγμή για την αγορά ελληνικών τραπεζών.Σύμφωνα με την έκθεση, τις τάσεις στην αγορά μετοχών σε μεσοπρόθεσμο επίπεδο θα διαμορφώσουν δύο παράγοντες: πρώτον, πόσο βαθιά θα είναι η ύφεση και, δεύτερον, πότε θα σταθεροποιηθούν τα spread.
banksnews.gr

2 σχόλια:

Kirki είπε...

Και η Μ Βρεττανία έχει μεγαλύτερο χρέος και έλειμμα από μας....χεχε
Αλλα αυτή δεν είναι στην ευρωζώνη

busy bee είπε...

Καλησπέρα Kirki!
και να ήταν μόνο η Αγγλία....οι περισσότερες υποτιθέμενες ισχυρές οικονομικά "εταίρες" μας στην ίδια θέση βρίσκονται...μήπως τελικά μας κοροιδεύουν και παίζουν τα συνήθη παγνίδια πίσω από την πλάτη μας?

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts with Thumbnails