Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2010

Eurostat: Μείωση της τουριστικής κίνησης στην Ελλάδα.


Mείωση της τουριστικής κίνησης, μεγαλύτερη του μέσου όρου της Κοινότητας, καταγράφουν τα στοιχεία της Eurostat για την Ελλάδα το 2009.

Σύμφωνα με τα κοινοτικά στοιχεία, οι συνολικές διανυχτερεύσεις σε ξενοδοχεία και άλλα τουριστικά καταλύματα (διαμερίσματα, δωμάτια, ξενώνες κ.λπ.) ανήλθαν το 2009 στην Ελλάδα σε 59,5 εκατομμύρια, εκ των οποίων 42,6 εκατ. αφορούσαν μη κατοίκους της χώρας (τουρίστες) και 17 εκατ. εγχώριους τουρίστες.

Σε σχέση με το 2008 πρόκειται για μια υποχώρηση του αριθμού των διανυκτερεύσεων της τάξης του 7,3%, ενώ ο μέσος όρος στην Κοινότητα ήταν 5,1%.

Με εξαίρεση την Κύπρο και τη Μάλτα, στις οποίες η μείωση ήταν πολύ μεγαλύτερη (19,7% και 13,3% αντίστοιχα), η Ελλάδα εμφανίζει χειρότερες επιδόσεις από τους βασικούς ανταγωνιστές της στην περιοχή της Μεσογείου και συγκεκριμένα την Ιταλία (μείωση 4,3%), τη Γαλλία (-6,5%), και την Ισπανία (6,5%).... Αναφορικά με τους μη κατοίκους, δηλαδή του ξένους τουρίστες, η μείωση των διανυκτερεύσεων στην Ελλάδα ήταν σαφώς μεγαλύτερη, φτάνοντας το 9,9% σε σχέση με το 2008. Αντίθετα ο εγχώριος τουρισμός σημείωσε αύξηση των διανυκτερεύσεων κατά 0,9%.

Οπως προκύπτει από τα κοινοτικά στοιχεία που αφορούν τις διανυχτερεύσεις ανά περίοδο, το διάστημα Ιανουαρίου-Απριλίου 2009 καταγράφηκε μείωση 7,7%, το διάστημα Μαΐου-Αυγούστου μείωση 6,9% και το διάστημα Σεπτεμβρίου-Δεκεμβρίου μείωση 8,3%.

Στο σύνολο της Κοινότητας οι συνολικές διανυκτερεύσεις ανήλθαν 1,5 δισεκατομμύριο, εκ των οποίων 658,3 εκατ. αφορούσαν μη κατοίκους (ξένους τουρίστες) και 837,9 εκατ. εγχώριο τουρισμό.

Πρώτη σε αριθμό διανυκτερεύσεων μεταξύ των λεγόμενων τουριστικών χωρών ήταν η Ισπανία με 251,1 εκατ. διανυκτερεύσεις, ενώ ακολούθησαν η Ισπανία με 237,7 εκατ. και η Γαλλία με 191,2 εκατ. διανυκτερεύσεις.
naftemporiki.gr

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μακαρι
Να κανουν οι Ελληνες επιτελος διακοπες αφου θ αναγκασθουν σε πιολογικες τιμες!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Οτουρισμος στην Ελλαδα,πασχει.
Δεν επισκευαζουν τα δωματια, δεν φροντιζουν το περιβαλλοντα χωρο [αγκαθια χορτα ξερα...λακουβες...]
Δεν μιλουν ευγενικα,στα εστιατορια....
δεν εξυπηρετουν αν κατι συμβει.
Στα νησια δεν ΕΧΕΙ ΓΙΑΤΡΟΥ΅.
Γινοντε απεργιες σε μουσεια,πλοια,αεροπλανα το καλοκαιρι.
Βαζουν "καπελλο" σ ολα.
Τωρα υπαρχει παντου Οικονομικο θεμε.
Ας μειωσουν τις τιμες λοιπον γιατιειναι πολυτελεια ενα δικλινο ,να κοστιζει πανω απο 50 ετρω.
Καλα μυαλα.

Share |

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts with Thumbnails