Πέμπτη 11 Μαρτίου 2010

Υπόμνημα στον Χρυσοχοίδη από τον εμπορ. σύλλογο Χερσονήσου.


Μετά από συνάντηση του ΔΣ του εμπορικού συλλόγου Χερσονήσου, με αρμόδιους του υπουργείου στην Αθήνα και με τις τσέπες γεμάτες υποσχέσεις - δεσμεύσεις, οι αντιπρόσωποι του συλλόγου κατέθεσαν υπόμνημα στον υπουργό:
ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΧΕΡΣΟΝΗΣΟΥ
Δασκαλογιάννη 8, τηλ. Fax 28970 25474
Αρ.πρωτ. 19 Λιμ. Χερσονήσου 3-3-2010

ΠΡΟΣ
Τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη
Κ. Μιχάλη Χρυσοχοϊδη

Κοινοποίηση
1. Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγο Ελευθέριο Οικονόμου
2. Αστυνομική Διεύθυνση Ν. Ηρακλείου
3. Αστυνομικό Τμήμα Λιμ. Χερ/σου
4. Γ.Γ. Περιφέρειας Κρήτης
5. Νομαρχία Ηρακλείου
6. Δήμαρχος Χερ/σου
7. Δήμαρχος Μαλίων
8. Δήμαρχος Γουβών
9. Μ.Μ.Ε.

Υ Π Ο Μ Ν Η Μ Α

κ.Υπουργέ,

Τα προβλήματα και οι προοπτικές ασφαλείας των επαγγελματιών – επιχειρηματιών και κατοίκων της τοπικής κοινωνίας, με την πληθυσμιακή αύξηση των τελευταίων ετών δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν χωρίς την ουσιαστική παρέμβαση, επέμβαση και τον ενεργό ρόλο της πολιτείας. Προκύπτει έτσι η αναγκαιότητα ως καταλύτης του κράτους με την τοπική κοινωνία και φορέων, όπως του Συλλόγου μας, να παρακολουθεί και να αφουγκράζεται τις ανάγκες των επαγγελματιών και επιχειρήσεων στο τομέα της Δημόσιας Ασφάλειας.
Ο αριθμός των διαρρήξεων σε εμπορικά – τουριστικά καταστήματα ως επί των πλείστων σε χρυσοχοεία, έχουν αυξηθεί ποσοστιαίως επειδή όλη η περιοχή είναι τουριστική και η περίοδο υποδοχής τουριστών είναι η μεγαλύτερη σε όλη την Ελλάδα. Έχει ως αποτέλεσμα να αυξάνονται και όλες οι παράνομες ενέργειες, όχι μόνο εις βάρος όλων μας αλλά και των ξένων επισκεπτών που έρχονται κάθε χρόνο και οι οποίες έχουν επιπτώσεις στην εύρυθμη λειτουργία όλων των καταστημάτων και απώλεια μεγάλου οικονομικού εισοδήματος που έχει αρνητικές συνέπειες στην τοπική και κατ’ επέκταση στην εθνική μας εισοδηματική ανάπτυξη....Το Δ.Σ. του Εμπορικού Συλλόγου Δήμου Χερσονήσου σε πρόσφατη συνεδρίασή του, απεφάσισε ομόφωνα την επίσκεψη και υποβολή σειρά αιτημάτων που είναι αναγκαία όχι μόνο των επιχειρηματιών εμπόρων αλλά και όλων των κατοίκων και εργαζομένων της περιοχής μας τα οποία σας παραθέτουμε.
1) Μεταστέγαση του Αστυνομικού Τμήματος σε μεγαλύτερο χώρο για καλύτερη λειτουργία των αστυνομικών οργάνων και καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών.
2) Αύξηση του αριθμού του μόνιμου προσωπικού της αστυνομικής δύναμης καθότι το Αστυνομικό Τμήμα με το ολιγάριθμο έμψυχο δυναμικό που διαθέτει τη στιγμή αυτή είναι αδύνατο να καλύψει συνολικά τρεις Δήμους και συγκεκριμένα εκτός του Δήμου Χερσονήσου και τους Δήμους Γουβών και Μαλίων καθώς και τα Δημοτικά Διαμερίσματα αυτών, σημειώτεον ότι κατά την θερινή περίοδο επισκέπτονται τις περιοχές αυτές πολλές χιλιάδες τουρίστες κυρίως νεαρής ηλικίας.
3) Να εκτελούνται πεζές περιπολίες για όλο το 24ωρο.
4) Ενεργοποίηση του Τμήματος Ασφαλείας του Αστυνομικού Τμήματος Χερ/σου το οποίο αυτή τη στιγμή είναι σε αδράνεια λόγω έλλειψης προσωπικού. Απαραίτητο διότι κατά τη θερινή περίοδο υπάρχει μεγάλη έξαρση εγκληματικότητας, όπως διακίνηση ναρκωτικών ουσιών, μαχαιρώματα, βιασμοί, διαρρήξεις και χρήση παράνομου εξοπλισμού πολεμικών τεχνών π.χ. γκλοπ, μεταλλικές γροθιές κλπ.
5) Αντικατάσταση των ήδη πεπαλαιωμένων αστυνομικών οχημάτων.
Γνωρίζουμε την ευαισθησία σας για τα προβλήματα καθώς και τις προσπάθειες που καταβάλετε καθημερινά για την ασφάλεια και εξυπηρέτηση του Έλληνα πολίτη.
Ευελπιστούμε και αναμένουμε για το θετικό της ανταπόκρισή σας στα δίκαια αιτήματά μας.
Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων
Με εκτίμηση

Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ


ΤΡΕΥΛΑΚΗ ΜΑΡΙΑ ΠΕΡΑΚΗΣ ΒΑΓΓΕΛΗΣ

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Η Χερσονησος τα Μαλια εχουν η αληθεια μεγαλο προβλημα
Αφου ουτε οι συγγενεις μας ,διακοπες δεν ερχοντε
Ομως φταινε και το καλοκαιρι τα ξρενοδοχεια, τα δωματια που δεχοντε τους Αγγλους και μας ρημαζουν
Γιατι αστυνομευση εχουμε ολοι δστη Ελλαδα

Μα; δεν υπαρχειπροσωπικο
μονοι μας ας προσεχουμε οτι μπορουμελιγοτερα λεφτα κι ησιχια κι αξιοπρεπεια.

Ανώνυμος είπε...

Ενας "πρώην" και νυν γλαφυρός μισθοσυλέκτης Βρυξελών όταν τον είχατε εκεί κάτω δήλωνε ΠΑΝΤΑ ότι δεν υπάρχει πρόβλημα στην περιοχή, μόνο για ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΑ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΑ μιλούσε στα δικά του ΜΜΕ και ΔΕΝ μιλούσε κανένας σας και τον στείλατε και στας Ευρώπας να σας εκπροσωπήσει.
Κεφάλια μέσα λοιπόν.
Τώρα πέταξε το πουλάκι.
Χάσατε πολίτιμο χρόνο.
Αλλά από ότι φαίνεται ο καθρέπτης σας είναι κάτι τέτοιοι τύποι.
Αντε γειά κορόιδα.

busy bee είπε...

Μπράβο στην πρωτοβουλία του εμπορ.συλλόγου, αν και σε αυτές τις περιπτώσεις χρειάζονται συντονισμένες και συλλογικές κινήσεις - πιέσεις, που έπρεπε να έχουν γίνει έτσι και αλλιώς χρόνια τώρα.
Που είναι αλήθεια οι φορείς του τόπου? που είναι η τοπική αυτοδιοίκηση?, που είναι η ένωση ξενοδόχων? κλπ

Share |

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts with Thumbnails