Τρίτη 13 Απριλίου 2010

Τα μέτρα της κυβέρνησης και όχι οι μετανάστες φταίνε για την κρίση του εμπορίου στην Αθήνα.


Ανακοίνωση Ανοιχτής Πόλης για την επίθεση σε μετανάστες - μικροπωλητές
Το Σάββατο 10 Απριλίου, μικροπωλητές μετανάστες στην Ερμού, εξυβρίστηκαν, προπηλακίστηκαν και ξυλοκοπήθηκαν από ολιγομελή ομάδα αυτόκλητων δήθεν υπερασπιστών του νόμιμου εμπορίου. Στην πραγματικότητα, και δεν είναι δύσκολο να το διαπιστώσει κανείς διαβάζοντας τα κείμενα τους και βλέποντας το video που ανάρτησαν, πρόκειται για ακραίους ρατσιστές, που χρησιμοποιούν το ζήτημα απλά για να διασπείρουν φυλετικό μίσος και μισαλλοδοξία κατά των μεταναστών.

Την εποχή που χιλιάδες μαγαζιά κλείνουν ή θα κλείσουν λόγω των μέτρων ύφεσης που πήρε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, με την αμέριστη συμπαράσταση του ΛΑΟΣ είναι εξαιρετικά βολικό το γεγονός ότι κάποιοι αποδίδουν τις ευθύνες για την κρίση του εμπορίου στους μετανάστες μικροπωλητές! Όμως, το θράσος των ρατσιστών αποτελεί τη λογική συνέχεια των επιχειρήσεων σκούπα που έχουν γίνει καθημερινή πρακτική, και της στοχοποίησης των μεταναστών για όλα τα φαινόμενα κοινωνικού αποκλεισμού που εμφανίζονται στο κέντρο....span class="fullpost">Την ίδια στιγμή, που η διαιώνιση του καθεστώτος παρανομίας των μεταναστών, δεν τους αφήνει καμία άλλη διέξοδο επιβίωσης, ο καθένας μπορεί να καταλάβει ότι αν κάποιος θέλει να σταματήσει το παρεμπόριο, αυτό που πρέπει να κάνει είναι να δώσει στους μετανάστες τη δυνατότητα να εργαστούν νόμιμα και να εξαρθρώσει τα δίκτυα εκμετάλλευσης. Το κυνηγητό όχι μόνο δεν λύνει το πρόβλημα, αλλά εξωθεί σε ακόμα πιο παράνομες πρακτικές.

Καλούμε τόσο την κυβέρνηση όσο και το Δήμο, αντί να παρακολουθούν ομάδες ακροδεξιών να επιτίθενται μέρα μεσημέρι στο κέντρο της Αθήνας, να διασφαλίσουν τα ανθρώπινα δικαιώματα για όλους τους κατοίκους της Αθήνας.

Το γραφείο τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Share |

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts with Thumbnails