Σάββατο 17 Απριλίου 2010

Λάβετε τα μέτρα σας... η πάρτε τους, τα "μέτρα" τους.


"..Πιο αναλυτικά, κοινοτικοί και στελέχη του ΔΝΤ αναμένεται να ζητήσουν τα ακόλουθα μέτρα.

* Κατάργηση συλλογικών συμβάσεων εργασίας, τις οποίες θα αντικαταστήσουν ατομικές ή τοπικές συμβάσεις.
* Ενίσχυση των ευέλικτων μορφών εργασίας (μερική και εκ περιτροπής).
* Κατάργηση κατώτατων ημερομισθίων και αποδοχών.
* Απελευθέρωση απολύσεων με απάλειψη του πλαφόν του 2%.
* Περικοπές αποζημιώσεων. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η κυβέρνηση έχει διαμηνύσει πως δεν τίθεται θέμα να μπει ψαλίδι στις αποζημιώσεις και να απελευθερωθούν οι απολύσεις.
* Μείωση συντάξεων.
* Αύξηση ορίων συνταξιοδότησης και κατάργηση όλων των μορφών πρόωρης συνταξιοδότησης. Με το ασφαλιστικό νομοσχέδιο που προωθείται θα έχουμε και νέο υπολογισμό των συντάξεων, ο οποίος θα οδηγήσει σε μείωσή τους αλλά και αυξήσεις στα όρια συνταξιοδότησης.
* Κατάργηση 13ης και 14ης σύνταξης.
* Πλήρης κατάργηση 13ου και 14ου μισθού. Πρόκειται για δύο πάγια αιτήματα τόσο του Ταμείου όσο και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, τα οποία η ΕΕ είχε συστήσει και φέτος, με το οικονομικό επιτελείο να προχωρεί σε μείωση κατά 30% όλων των δώρων στο Δημόσιο εξαιρώντας τις συντάξεις.
* Μείωση 10% στις αποδοχές στον ιδιωτικό τομέα, όπως άλλωστε ανέφερε χθες ο κ. Ρεν.
* Κλείσιμο ζημιογόνων ΔΕΚΟ - οργανισμών και απολύσεις εργαζομένων σε αυτές.
* Αρση μονιμότητας στο Δημόσιο, μέτρο το οποίο θεωρείται εξαιρετικά δύσκολο να επιβληθεί.

* Πλήρες άνοιγμα αγορών και επαγγελμάτων, με τα συναρμόδια υπουργεία Οικονομικών και Οικονομίας να έχουν ξεκαθαρίσει ότι θα προχωρήσουν εντός του έτους..."

1 σχόλιο:

μαχαιρης είπε...

.....αγαπητε φιλε δεν νομιζω οτι ολα αυτα που λες θα γινουν ολα μονοημερα ...θα τα πουνε θα τα ξαναπουνε θα τα παρουνε τα καναλια θα τα μασησουνε θα τα ξαναμασησουνε......και βλεπουμε....πιο πολυ πιστευω οτι θα χτυπηθουν οι συνταξεις και λιγωτερο απο ολους οι δ υ και η εκκλησια εμενα η γνωμη μου ειναι να προσπαθησουμε σε πλαισια παντα δημοκρατικα να σαμποταρουμε τα σχεδια τους...δινω μερικα παραδειγματα αντιδρασης που σκευτηκα.....γραφτητε ολοι σε συλλογους σωματεια οργανωσεις ομαδες καταναλωτικες κ αλλα και καντε το αυτο γνωστο.....προσπαθηστε να συμμετεχετε σε πολλες δρασεις και εκπαιδευσεις στη δουλεια σας ωστε να γινετε πολυτιμος η και απαραιτητος.......αρνηθητε ευγενικα αλλα σταθερα να καταδωσετε αδυναμιες η ελαττωματα συναδελφων σας....εχετε η δειξτε αυτοπεποιθηση και σιγουρια στη δουλεια σας....μην δινετε λαβες και δικαιωματα..αργοποριες αδειες.. απουσιες αδικαιολογητες...ψαξτε να βρητε εναλλακτικες απασχολησεις η και καποια...αναπληρωματικη..δουλεια...μην απελπιζεστε η στενοχωριοσαστε στη δουλεια σας γιατι αυτο φαινεται και γινεται αντικειμενο εκμεταλλευσης.....εχω κι αλλα αλλα γραψε μου την ιδεα σου πανω σ αυτα.....

Share |

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts with Thumbnails