Σάββατο 17 Απριλίου 2010

Λευτεριά στην Παλαιστίνη - Κάτω τα χέρια από την Γάζα.


Κλείστε την Πρεσβεία των σιωνιστών – όχι σχέσεις με το Ισραήλ

Το τελευταίο διάστημα οι επιθέσεις του Ισραήλ κλιμακώνονται προκλητικά σε βάρος των Παλαιστίνιων τόσο στην Γάζα όσο και στην Δυτική Όχθη.

Στην Γάζα, ο στρατός προχώρησε σε αεροπορικούς βομβαρδισμούς μέσα στον Μάρτη, τραυματίζοντας 3 παιδιά, καταστρέφοντας δύο καραβάνια και μέρος ενός προσφυγικού καταυλισμού και καίγοντας ένα εργοστάσιο. Ήταν η χειρότερη επίθεση μετά τον πόλεμο που εξαπέλυσαν οι σιωνιστές δολοφόνοι τον Δεκέμβρη του 2008 που άφησε πίσω του 1.400 νεκρούς. Από τότε άλλοι 90 περίπου Παλαιστίνιοι έχουν δολοφονηθεί στην Γάζα από τον ισραηλινό στρατό.

Την ίδια περίοδο, χιλιάδες Παλαιστίνιοι βγήκαν στους δρόμους στη Ραμάλα, στην Χεβρώνα, στην Ναμπλούς και στην Ανατολική Ιερουσαλήμ και συγκρούστηκαν με τις δυνάμεις κατοχής ενάντια στην προκλητική απόφαση της ακροδεξιάς κυβέρνησης Νετανιάχου να ξανανοίξει μια συναγωγή κοντά στο τέμενος του Αλ Ακσά, το οποίο θεωρείται μια από τις πιο σημαντικές τοποθεσίες για τους μουσουλμάνους σ’ όλον τον κόσμο. Η δεύτερη Ιντιφάντα ξέσπασε το 2000, όταν ο τότε ισραηλινός πρωθυπουργός, Αριέλ Σαρόν, τόλμησε να στείλει τις ειδικές δυνάμεις του στρατού στο συγκεκριμένο τέμενος.... Ταυτόχρονα συνεχίζεται η μαζική επέκταση των ισραηλινών εποικισμών, μετά την απόφαση για 1.600 νέα σπίτια και τα σχέδια για 50.000 επιπλέον στην Ανατολική Ιεραουσαλήμ και στα Κατεχόμενα, με στόχο την ακόμα μεγαλύτρη περικύκλωση και κατακερματισμό των παλαιστινιακών εδαφών. Η τελευταία πρόκληση των σιωνιστών είναι η απόφαση ότι μπορεί να συλλαμβάνεται και να απελαύνεται όποιος Παλαιστίνιος κάτοικος της Δ. Όχθης δεν έχει ειδική άδεια των ισραηλινών αρχών. Περίπου 60-70 χιλιάδες Παλαιστίνιοι που δουλεύουν ή ζουν στην Δ. Όχθη αλλά γεννήθηκαν στη Γάζα κινδυνεύουν να κατηγορηθούν μ’ αυτήν την απόφαση και χιλιάδες ακόμα που άσχετα με το που γεννήθηκαν έχουν χάσει για οποιοδήποτε λόγο την δυνατότητα να έχουν άδεια παραμονής στα Κατεχόμενα.

Οι ΗΠΑ -και η Ευρωπαϊκή Ένωση- στηρίζουν με κάθε μέσο το σιωνιστικό κράτος του Ισραήλ. Ήταν ολοφάνερο αυτό την περίοδο της εισβολής στη Γάζα, ισχύει όμως και σήμερα παρά την αυξανόμενη ένταση ανάμεσα στις ΗΠΑ και το Ισραήλ. Ο Ομπάμα ανησυχεί μήπως η συνεχιζόμενη «αδιαλλαξία» των σιωνιστών αποσταθεροποιήσει ολόκληρη την περιοχή, ξεσηκώνοντας το αραβικό «πεζοδρόμιο» ενάντια στους δικτάτορες στην Αίγυπτο, στην Σαουδική Αραβία και την Ιορδανία. Γι αυτό πιέζει να ξαναρχίσουν οι «ειρηνευτικές διαδικασίες», χωρίς όμως να σταματήσει ούτε την οικονομική, ούτε την στρατιωτική βοήθεια προς το Ισραήλ, το διαχρονικά πιστό μαντρόσκυλο των συμφερόντων των ιμπεριαλιστών. Ούτε οι ΗΠΑ, ούτε καμία ευρωπαϊκή κυβέρνηση δεν έχει αναγνωρίσει την Χαμάς σαν τη νόμιμα εκλεγμένη κυβέρνηση των Παλαιστίνων, ενώ το δολοφονικό τους εμπάργκο στην Γαζα συνεχίζεται.

Η ελληνική κυβέρνηση είναι συνένοχη! Η προηγούμενη κυβέρνηση της ΝΔ έστελνε όπλα στο Ισραήλ από το λιμάνι του Αστακού, την περίοδο της εισβολης στη Γάζα. Η σημερινή κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ συνεχίζει στον ίδιο δρόμο, διατηρώντας άριστες σχέσεις σε όλα τα επίπεδα με το Ισραήλ. Αρνήθηκε να ψηφίσει στον ΟΗΕ την έκθεση Γκόλντστοουν, η οποία το καταδίκαζε για εγκλήματα πολέμου στην Γάζα. Ελληνικές φρεγάτες συνεχίζουν να περιπολούν στα πλαίσια ευρωνατοϊκών επιχειρήσεων στη Μεσόγειο βοηθώντας τα ισραηλινά πολεμικά να απειλούν το Λίβανο, να πολιορκούν την Γάζα ή να διεμβολίζουν τα καράβια των ακτιβιστών που επιχειρούν να σπάσουν τον αποκλεισμό. Στα τέλη Μάη θα γίνουν κοινές στρατιωτικές ασκήσεις Ελλάδας – Ισραήλ χρησιμοποιώντας τις αεροπορικές βάσεις στην Σούδα και στην Ανδραβίδα που θα περιλαμβάνουν αποστολές κρούσης σε διάφορες περιοχές ανάμεσά τους και νησιά κοντά στα σύνορα με την Τουρκία. Το 2008 η αντίστοιχη άσκηση «Ένδοξος Σπαρτιάτης» είχε προκαλέσει σάλο καθώς θεωρήθηκε ως προσομοίωση επίθεσης στο Ιράν. Σήμερα η «παράδοση» συνεχίζεται με την αξιοποίηση των ισραηλινών αεροσκαφών από την ελληνική κυβέρνηση στους ανταγωνισμούς της με την Τουρκία.

Η διεθνιστική αλληλεγγύη είναι το όπλο μας! Παλεύουμε για τη διάλυση του σιωνιστικού απαρντχάιντ και μια ελεύθερη Παλαιστίνη. Στηρίζουμε την Αντίσταση στην Παλαιστίνη και σ’ ολόκληρη τη Μ. Ανατολή, τους αγώνες των εργατών και της νεολαίας για την ανατροπή των διεφθαρμένων αραβικών καθεστώτων. Και ταυτόχρονα δυναμώνουμε το αντιπολεμικό κίνημα μέσα σε κάθε χώρα της Δύσης, με στόχο την ήττα των ιμπεριαλιστών σε όλα τα μέτωπα. Απαιτούμε να κλείσει η Πρεσβεία των σιωνιστών και να διακοπούν οι σχέσεις της ελληνικής κυβέρνησης με το κράτος – τρομοκράτη. Στηρίζουμε, τέλος, την Πρωτοβουλία «Ένα Καράβι για τη Γάζα» και κάθε πρωτοβουλία με στόχο να απομονωθεί το Ισραήλ και να σπάσει ο αποκλεισμός του Παλαιστινιακού Λαού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Share |

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts with Thumbnails