Τετάρτη, 7 Απριλίου 2010

Πτώση του τουριστικού προϊόντος.


Πτώση στα έσοδα του τουριστικού κλάδου, για το 2010, συγκριτικά με την περυσινή χρονιά προβλέπει ο πρόεδρος της Γενικής Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Επιχειρήσεων Τουρισμού (ΓΕΠΟΕΤ), κ. Μάριος Τριβυζάς, υπογραμμίζοντας ότι σήμερα παρουσιάζεται υστέρηση στις τουριστικές κρατήσεις από το εξωτερικό, εξέλιξη που αναπόφευκτα θα οδηγήσει σε καθίζηση τον τουριστικό κλάδο.

Η πτώση αυτή αγγίζει το 15% και εκτιμάται ότι θα περιοριστεί, καθόσον ο υποψήφιος τουρίστας έχει πλέον συνηθίσει να κάνει κρατήσεις της τελευταίας στιγμής, λόγω προσφορών. Εκεί όπου καταγράφεται μία αύξηση της τάξης του 15% - 20% είναι στο ρεύμα κρατήσεων από την Αμερική και έτσι, ενώ η πτώση στις κρατήσεις μπορεί να είναι συγκρατημένη, η πτώση στα έσοδα θα είναι μεγαλύτερη και θα ξεπεράσει το 20%, λόγω των αναγκαίων προσφορών.
Σε επίπεδο Κρήτης...
Μείωση η οποία άγγιξε ακόμα και το 50% παρουσίασε η φετινή τουριστική κίνηση για το Πάσχα.
Η πληρότητα των ξενοδοχείων στη Κρήτη παρουσίασε ανάλογη πτώση με τους ξενοδόχους να προβληματίζονται έντονα καθώς, παραδοσιακά η τουριστική κίνηση των γιορτών του Πάσχα, θεωρείται ότι αποτελεί δείγμα για το τι πρόκειται να ακολουθήσει την καλοκαιρινή περίοδο.
Ο τουρισμός φαίνεται πως περνάει το δικό του Γολγοθά με τους πολίτες να δηλώνουν ότι οι ξενοδόχοι πρέπει να βάλουν νερό στο κρασί τους και να ρίξουν τις τιμές για να διατηρηθεί ο εσωτερικός τουρισμός αλλά και να παραμείνει η Ελλάδα ένας δημοφιλής προορισμός για τους ξένους επισκέπτες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts with Thumbnails