Τετάρτη 7 Απριλίου 2010

Για την βομβιστική επίθεση στα Καμίνια Ηρακλείου.

Η τρομοκρατία δεν θα περάσει

Τρίτη 6/4/2010

Το βράδυ της Μ. Παρασκευής σημειώθηκε στο Ηράκλειο έκρηξη με γκαζάκια στα γραφεία του Πνευματικού και Πολιτιστικού Συνδέσμου "Αλληλεγγύης και Ειρήνης των Αράβων” στην περιοχή των Καμινίων. Λίγες μέρες μετά την έκρηξη στα Πατήσια, αυτό το περιστατικό έρχεται να προστεθεί σε μία σειρά γεγονότων που επιχειρούν να σπείρουν τον φόβο και να αποπροσαναταλίσουν εργαζόμενους και νεολαία. Εμείς δεν θα μπούμε στη διαδικασία να κάνουμε εισαγγελική έρευνα και αστυνομικό ρεπορτάζ. Θα σημειώσουμε τα παρακάτω:

Χωρίς καμμία αμφιβολία, οι πολιτικές που γεννούν τη φτώχεια και την απόγνωση σε μεγάλα στρώματα του πληθυσμού προκαλούν ταυτόχρονα και τη διάλυση του κοινωνικού ιστού σε όλη την ελληνική επικράτεια. Αυτές οι πολιτικές είναι βασικά υπεύθυνες για την “εξάρση της εγκληματικότητας”, όπως αρέσκονται να λένε οι τρομολάγνοι των ΜΜΕ. Τα πρόσφατα μέτρα της κυβέρνησης έρχονται να δώσουν το τελειωτικό χτύπημα στον κοινωνικό ιστό της χώρας. Μέσα σε αυτήν την γενικευμένη σήψη που εξωθεί ο νεοφιλελευθερισμός την κοινωνία και τους δημοκρατικούς θεσμούς της είναι λογικό επακόλουθο να πολλαπλασιάζονται οι “ορφανές και τυφλές βόμβες”. Ας μην κάνουν λοιπόν οι υπεύθυνοι τους ανήξερους....Παρακρατικές ομάδες και ακροδεξιές συμμορίες μαχαιροβγαλτών σπέρνουν τυφλά (ή και επώνυμα) χτυπήματα το τελευταίο διάστημα σε όλη την Ελλάδα. Από τα Πατήσια μέχρι τα Χανιά και το Ηράκλειο ο στόχος τους είναι σαφής: χρησιμοποιώντας κάθε λογής εκρηκτικούς μηχανισμούς να προκαλέσουν τη μέγιστη δυνατή κοινωνική ένταση και πόλωση. Αύξηση του φόβου και της ανασφαλείας, αύξηση της παθητικοποίησης. Σε μία περίοδο που οι εργαζόμενοι και οι νέοι βρίσκονται στο δρόμο για να υπερασπιστούν δικαιώματα και κατακτήσεις, η τακτική της έντασης αποσκοπεί στο να νομιμοποιήσει τον “αστυνόμο της γειτονιάς” και να μας κρατήσει φοβισμένους στο σπίτι και στον καναπέ, απόλυτα εκτεθειμένους στα παραληρήματα των τηλε-εισαγγελέων των δελτίων των 20.00.

Ο εχθρός βρίσκεται στο Μέγαρο Μαξίμου και στις Βρυξέλλες. Απειλή για την κοινωνία συνιστούν η κυβέρνηση που ψήφισε τα πιο αντιλαϊκά μέτρα από την εποχή της κατοχής και οι χαρτογιακάδες της ΕΕ που κάθε εβδομάδα θέλουν κι άλλο αίμα από τον ελληνικό λαό. Δεν είναι απειλή οι μετανάστες και οι πρόσφυγες που εδώ και καιρό απολαμβάνουν τα προνόμια της νεοφιλελεύθερης πολιτικής: κοινωνικό περιθώριο, φτώχεια, πείνα, εξαθλίωση. Οι μετανάστες αποτελούν την κοινωνική ομάδα που μέσα σε αυτήν την επίθεση θα πεταχτεί πρώτη πρώτη στον κοινωνικό Καιάδα που δημιουργεί το Πρόγραμμα Σταθερότητας της κυβέρνησης.

Δεν μας τρομοκρατούν και δεν μας κρατούν φοβισμένους ούτε τα τυφλά χτυπήματα στις γειτονιές μεταναστών ούτε τα επώνυμα χτύπηματα κυβέρνησης και ΕΕ στα δικαιώματα μας. Η οργάνωση και η ενότητα όλων των εργαζομένων, Ελλήνων και ξένων, είναι συνθήκη απαραίτητη για να αντιμετωπίσουμε τη μεγαλύτερη επίθεση που έχει δεχθεί η ζωντανή εργασία στη χώρα μας.

Νέοι και νέες του ΣΥΡΙΖΑ Ηρακλείου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Share |

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts with Thumbnails