Πέμπτη 13 Μαΐου 2010

Τα ίδια Παντελάκη μου, τα ίδια Παντελή μου.


Καθιερωμένο πλέον κάθε χρόνο, τέτοια εποχή… τα ίδια και τα ίδια.
Καλύτερα και προτιμότερο θα ήταν να μην μας εξαγγέλλουν τίποτα βρε αδερφέ.
Αφού ΟΛΟΙ ξέρουμε ότι τίποτα από όλα αυτά δεν πρόκειται να συμβούν.
Όπως επίσης ξέρουμε και τους λόγους για τους οποίους, δεν πρόκειται να συμβούν.
Φυσικά και δεν έχουμε κανένα λόγο να αμφισβητήσουμε την όποια καλή πρόθεση των αστυνομικών διευθύνσεων του νησιού.
Για να συμβούν όμως ΟΛΑ αυτά θα πρέπει πρώτα από όλα οι ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΙ ΕΛΕΓΧΟΥ να λειτουργήσουν.
Να λειτουργήσουν αμερόληπτα, χωρίς διακρίσεις και χωρίς παρεμβάσεις από τους εκάστοτε "ΑΛΛΟΥ ΤΥΠΟΥ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΥΣ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ"
, του παρακράτους, της παραοικονομίας, του παρατουρισμού, της παραεξουσίας και πάει λέγοντας, όπου ΟΛΟΙ και πάλι γνωρίζουμε τι συμβαίνει.
Διαφθορά και διεφθαρμένοι, λαμόγια και νονοί, νταβατζήδες και εξουσία, συμφέροντα των ολίγων, προστάτες και προστασία, tour operators και τουριστικά γραφεία και όλα αυτά σε άμεση συνάρτηση μεταξύ τους.
Τα είχαμε γράψει πάλι προ καιρού εδώ : Μεγάλη μπουκιά φάε, μεγάλη κουβέντα μη πεις.
Η δικαιοσύνη έχει το λόγο και είναι ώρα να παρέμβει δυναμικά, ΤΩΡΑ.
ΤΩΡΑ ... διαφορετικά δεν φαίνεται να αλλάζει τίποτα.
Υπάρχουν ηθικοί αυτουργοί και εδώ... και εκεί κρύβεται ΚΑΙ πάλι το μυστικό, που κατά άλλα το ξέρουμε όλοι μας βέβαια, αφού ο καθένας έχει και το μερίδιο που του ανήκει.
Και τα εγκλήματα, με την όποια μορφή τους, συνεχίζονται.
Και αυτοί θα.... θα .... θα....
Εύχομαι να διαψευστώ στην πορεία.
Η είδηση:
Τα λάθη του παρελθόντος θα αποφύγει να κάνει η αστυνομία τη φετινή σεζόν στα Μάλια και τη Χερσόνησο ενόψει της τουριστικής περιόδου, η οποία προβλέπεται «καυτή» αναφορικά με τα θέματα της αστυνόμευσης και της ομαλής λειτουργίας στα δύο τουριστικά θέρετρα του νομού.

Και τα λάθη αυτά θα αποφευχθούν όπως τονίστηκε χθες σε σύσκεψη στην Αστυνομική Διεύθυνση εάν υπάρξει συνεργασία μεταξύ της αστυνομίας, της νομαρχίας και των δημοτικών Aρχών των δύο περιοχών.

Χθες σε σύσκεψη υπό τον Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Κρήτης κ. Γεωργόπουλο και τους ταξίαρχους Γ. Μεσοδιακάκη, Μ. Κοντοδιάκο, τον αστυνομικό διευθυντή Ν. Τζιράκη, το διοικητή Ασφαλείας Γ. Σκανδαλάκη το διοικητή του Α.Τ Χερσονήσου Μ. Πετράκη, της Τροχαίας Μ. Χαλκιαδάκη και τον εκπρόσωπο της Νομαρχίας Ηρακλείου Δ. Χρονάκη τέθηκαν οι άξονες της συνεργασίας αυτής καθώς επίσης και οι τρόποι με τους οποίους το φετινό καλοκαίρι δε θα παρατηρηθούν φαινόμενα του παρελθόντος που εξέθεταν διεθνώς κυρίως την περιοχή των Μαλίων.

Η ηγεσία της ΕΛΑΣ αποφάσισε την ενίσχυση του αστυνομικού τμήματος Χερσονήσου....που θα αποτελεί την αιχμή του δόρατος, ενώ αναμένονται και δράσεις από τη νομαρχιακή αυτοδιοίκηση οι οποίες όχι μόνο θα ενημερώνουν τους επισκέπτες σχετικά με τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις του ως εκδρομείς, αλλά παράλληλα θα διαφημίζουν και τοπικά προϊόντα του νησιού. Όπως έγινε γνωστό, το ΑΤ Χερσονήσου θα ενισχυθεί με δύο υπαστυνόμους σε 24ωρη βάση, οι οποίοι μαζί με τρεις έως τέσσερις βαθμοφόρους θα αναλάβουν το προανακριτικό έργο. Το τμήμα θα ενισχυθεί παράλληλα και με δόκιμους αστυνομικούς που θα έρθουν τις επόμενες ημέρες από τις σχολές της ΕΛΑΣ, ενώ την περιοχή θα «εποπτεύει» και 15μελής ομάδα από το ΤΑΕ Ηρακλείου κυρίως τις νυχτερινές ώρες μέχρι το πρωί.

Σύμφωνα με πληροφορίες τα οχήματα με τους ειδικούς φρουρούς θα περιπολούν πρωί βράδυ σε Χερσόνησο και Μάλια, ενώ στο σημείο θα βρίσκεται και γερανός για την μεταφορά οχημάτων που δημιουργούν προβλήματα στην κυκλοφορία.

Ακόμη το σχέδιο προβλέπει ένα ζευγάρι δικυκλιστών της ομάδας ΔΙΑΣ τις πρωινές ώρες και άλλο ένα ζευγάρι τις απογευματινές στις δύο περιοχές. Τέλος στα αστυνομικά μέτρα προβλέπεται η παρουσία ανδρών της ΟΕΠΤΑ και της ΟΠΚΕ, ενώ ο αστυνομικός διευθυντής ημέρας θα έχει την εποπτεία και πολύ πιθανόν να βρίσκεται εκεί μέχρι τις 5 το πρωί
Η Αστυνομία αναμένεται να ζητήσει και τη βοήθεια των δήμων προκειμένου να συμμετέχουν και οι δημοτικοί αστυνομικοί σε περιπολίες μαζί με τους αστυνομικούς που έχουν υπηρεσία σε Μάλια και Χερσόνησο. Στις προθέσεις της ηγεσίας της Αστυνομίας, είναι να ενημερώσουν τους δημάρχους Μαλίων και Χερσονήσου να ζητήσουν από τους ιδιοκτήτες μπαρ της περιοχής να εργάζονται σεκιουριτάδες στις εισόδους των επιχειρήσεών τους. Κι αυτό διότι, όπως λένε αστυνομικοί, «οι αλλοδαποί συμμορφώνονται ευκολότερα βλέποντας κάποιον ένστολο, παρά κάποιο πολίτη στην είσοδο ενός κέντρου διασκέδασης».
Η Αστυνομική διεύθυνση Ηρακλείου θα δώσει το μεγαλύτερο βάρος στην καταπολέμηση των ναρκωτικών, των ληστειών, τις ενδεχόμενες πράξεις βιασμού και στους ελέγχους των καταστημάτων. Ως προς το τελευταίο όπως τονίζεται από τους αξιωματικούς «είναι σημαντική η βοήθεια της Νομαρχίας η οποία με τα συνεργία της και πάντοτε με αστυνομικούς θα διενεργεί ελέγχους για την ηχορύπανση, τη διακίνηση νοθευμένου αλκοόλ κοκ».
Πηγή είδησης: patris.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Share |

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts with Thumbnails