Δευτέρα 17 Μαΐου 2010

Το Χέρι της Φύσης... Δείτε το!



ΚΑΠΟΙΟΣ "ΡΩΤΗΣΕ" ΤΙΣ ΑΓΡΙΟΧΗΝΕΣ!
ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΣ "ΡΩΤΗΣΕΙ" ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ!
Το συγκεκριμένο βίντεο – πείτε το όπως θέλετε, είναι αφιερωμένο σε όλη την blogo-γειτονιά, σε όλους τους Ελληνες και ιδιαίτερα σε όλους τους συμπολίτες μου Χερσονιώτες και συνάμα στους ¨ανδρειωμένους¨ ¨περήφανους¨, ¨χειροδύναμους¨ και ¨ψυχοδύναμους¨ Κρητικούς της λεβεντομάνας, απόγονους του Καζαντζάκη και του Μινωικού πολιτισμού, όπου η απάθεια τους σαν ¨σύγχρονοι¨ πλέον πολίτες πάνω στον πλανήτη, θα γραφτεί στην νεώτερη ιστορία,… χωρίς αξιοπρέπεια και υπερηφάνεια, αφού τους έχουν υπνώσει και δωροδοκήσει απλόχερα, οι "κατακτητές".
Οι κατακτητές που δεν ήρθαν με όπλα, αλλά με χρήμα, και τους αγόρασαν… και που μάλλον, τους συναλλάσσονται, πλέον, στο τραπέζι του παγκόσμιου τζόγου της αγοράς - παζαριών.
Τους αντρειωμένους…. Να τους κλαις.

8 σχόλια:

Το ιστολόγιο του Σέρβιαnet είπε...

Μπράβο πολύ ωραίο!!!
Όσο για το σχόλιο,εσύ ξέρεις καλύτερα, απλά να είσαι σίγουρος ότι δεν αγοράστηκαν μόνο οι δικοί σου ...

Ευρύνοος είπε...

Αυτό αξίζει ολόκληρη ανάρτηση, όπως και έκανες φίλε..

καταπληκτικό βίντεο..

θα το χρησιμοποιήσω εν καιρώ σε δική μου ανάρτηση :)

Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ είπε...

πολυ καλο!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Γραφεας Πεζικου είπε...

Φανταστικά όμορφο θεωρητικά και πρακτικά σε ΟΛΕΣ τις "διαστάσεις" του...Βάθος,Ύψος,Πλάτος,με βαθύ κυρίως το νόημα και ζητούμενο την ουσία των πραγμάτων των επίγειων και ιπτάμενων της γης δρώμενων.......Συγχαρητήρια

Unknown είπε...

Με κανεις περιφανη που με θεωρεις φιλη.

anatoli είπε...

Φίλε,
σε λίγο καιρό για να μπορέσουμε να επιβιώσουμε, θα χρειαστεί να πάρουμε μαθήματα από τη φύση, από τον κόσμο των ζώων, όπως πολύ σωστά λες. Και εξηγούμαι: Σε περιόδους κρίσεων (οικονομικών, εθνικών, φυσικών καταστροφών), αντί η κοινωνική συνοχή, η αλληλοβοήθεια μεταξύ των μελών της κοινωνίας να αυξάνεται, αντίθετα μειώνεται και εκμηδενίζεται. Θυμήσου τους μαυραγορίτες στην Κατοχή, τους ρουφιάνους που πληρωνόνταν για να μαρτυρήσουν το γείτονα, το πλιάτσικο που γίνεται μετά από ένα σεισμό ή μια πλυμμήρα, τις σφαγές, ακόμα και τον κανιβαλλισμό (στο Στάλλιγκραντ οι πολιορκημένοι Γερμανοί φαγωθήκανε μεταξύ τους).
Αλληλεγγύη χρειαζόμαστε και προσωπικό ακτιβισμό, πριν φαγωθούμε μεταξύ μας, γιατί ο χειμώνας που έρχεται θα' ναι σκληρός να μου το θυμηθείτε. Θυμηθείτε το σκληρό χειμώνα του '41 στην Αθήνα. Μέσα από το χειμώνα αυτό ξεπήδησε η "Αλληλεγύη", η οργάνωση του ΕΑΜ που μάζευε ρούχα και τρόφιμα για τον εξαθλιωμένο κόσμο. Κι όταν οι στίχοι έλεγαν: "το ΕΑΜ μας έσωσε απ' την πείνα, Θα μας σώσει πάλι απ' τη σκλαβιά...", κυριολεκτούσε.
Κοιτάχτε γύρω σας: ένα μπουκάλι λάδι, μια τσάντα πορτοκάλια, 5-6 αυγά, όλοι μπορούμε να τα προσφέρουμε σ' ένα γείτονα ή φίλο. Σε ευλογημένο νησί ζούμε, όλο και κάτι μας περισσεύει. Όμως προς θεού, μη φαγωθούμε μεταξύ μας!
θα' ναι ντροπή μας. Να σωθούμε όλοι, όχι μόνο το τομάρι μας.
Δε μπορείς να φανταστείς τι βλέπω καθημερινά στη δουλειά μου...

Σημ: Σου στέλνω κείμενο για δημοσίευση στο Ναυτίλο οτενετ, μη με "γράψεις" πάλι.
Ευχαριστώ
Ανατολή

Καραβάκι είπε...

Εσύ από που είσαι;

Γραφεας Πεζικου είπε...

anatoli:Με γυρίσατε πίσω πάρα πολλά χρόνια στη κατοχή που λόγω ηλικίας ( αν και πολύ μικρός)αρκετά εξ αυτών θυμάμαι που βιώσαμε όπως οι περισσότερες τότε οικογένειες το δράμα χωρίς τελειωμό....
και λίγο αργότερα έμαθα γιατί ταλαιπωρούσαν με φυλακές, διώξεις,απομόνωση,
ξύλο, στερήσεις πάσης φύσεως από το καθεστώς των κατακτητών και των δοσίλογων τους ("ελλήνων πατριωτών");;;;;;;;; Γιατί;;;Πρώτον γιατί είχε εκτελεσθέντα αδερφό(καπνεργάτη-κομμουνιστή)και γιατί ήταν ενεργό μέλος της παράνομης για το καθεστώς "Αλληλεγγύης"..
Σε ευχαριστώ λοιπόν anatoli αλλά αν συνεχίσω θα χρειαστώ πολλές σελίδες...για την τραγωδία αυτή που οσονούπω επανέρχεται σοσιαλιστικά πλέον,οπότε;;;;;;;Μηδέν εις το Πηλίκον γι αυτούς που χάθηκαν και για αυτούς που πρόκειται να χαθούν λίαν συντόμως....
Πεσιμιστικό ε;;;'Ίσως να φταίει και η ψυχολογία των ημερών της ανάρρωσης μου!
Μακάρι αυτός ναναι ο λόγος...

Share |

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts with Thumbnails