Σάββατο 22 Μαΐου 2010

Επιστήμονες δημιούργησαν ζωντανό κύτταρο.



Ένα ζωντανό κύτταρο κατάφεραν να δημιουργήσουν για πρώτη φορά στην Ιστορία επιστήμονες στις ΗΠΑ. Για την ακρίβεια τοποθέτησα συνθετικό DNA σε ένα κύτταρο - ξενιστή και το παρακολούθησαν να γίνεται αυτό που του υποδείκνυε το DNA που του είχαν εμφυτεύσει.

Αυτή η επαναστατική επιστημονική εξέλιξη δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Science και είναι καρπός της έρευνας ομάδας υπό τον δρ. Κρεγκ Βέντερ από το ομώνυμο Ινστιτούτο του Μέριλαντ της Καλιφόρνια....Η ομάδα είχε καταφέρει στο παρελθόν να δημιουργήσει συνθετικό γονιδίωμα βακτηρίου και να το εμφυτεύσουν σε άλλο βακτήριο. Τώρα συνδυάζοντας τις δύο τεχνικές δημιούργησαν ένα "συνθετικό κύτταρο", παρόλο που για την ακρίβεια εντελώς τεχνητό είναι το DNA.

"Αυτή τη φορά καταφέραμε να μεταφυτεύουμε το συνθετικό χρωμόσωμα σε ένα κύτταρο - ξενιστή, δηλαδή έναν διαφορετικό οργανισμό. Μόλις το νέο "πρόγραμμα" μπει στο κύτταρο, αυτό το διαβάζει και και μετατρέπεται σε αυτό που του υποδεικνύει το νέο DNA" αναφέρει μιλώντας στο BBC ο δρ. Βέντερ. "Είναι η πρώτη φορά που συνθετικό DNA ελέγχει ολόκληρο κύτταρο" προσθέτει.
Πηγή:ΑΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Share |

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts with Thumbnails