Κυριακή 6 Ιουνίου 2010

Μια γενιά σε δίλλημα.


Μία ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα έρευνα διεξήγαγε η FOCUS BARI για λογαριασμό του News 247. Στην έρευνα αυτή, στην οποία συμμετείχαν 800 άτομα ηλικίας από 18 έως 35 ετών, αποτυπώνεται η απαξίωση των συμβατικών ΜΜΕ, η ανησυχία του πλέον δημιουργικού κομματιού της ελληνικής κοινωνίας για το μέλλον και οι ολοένα αυξανόμενες τάσεις φυγής προς το εξωτερικό.

Στην έρευνα αποτυπώνεται επίσης μία έντονη πολιτικοποίηση και διάθεση συμμετοχής σε μαζικές διαδηλώσεις. Η γενιά του καναπέ ξυπνάει, έστω και κάπως αργά...

Μερικά από τα πιο ενδιαφέροντα στοιχεία της έρευνας:

* το 37% ενημερώνεται από το internet μέσω ενημερωτικών portals, και το 24% από blogs.
* το 74% ενημερώνεται ακόμα από συμβατικά μέσα (τηλεόαση, ραδιόφωνο, εφημερίδες), αλλά το 49% αμφισβητεί την ποιότητα και την αξιοπιστία της ενημέρωσης που αυτά παρέχουν
* το 50% των ερωτηέντων θεωρεί λάθος την εμπλοκή της χώρας με το ΔΝΤ
* περίπου 70% δεν περιμένει έξοδο από την κρίση πριν το 2014
* το 35% απέχει συνειδητά από τις εκλογές, θέλοντας έτσι να εκφράσει την αποδοκιμασία του προς το υπάρχον πολιτικό σύστημα....# το 33% δηλώνει ότι σκοπεύει να αντιδράσει με συμμετοχή σε μαζικές διαμαρτυρίες και διαδηλώσεις (40% στις ηλικίες 18-22).
# το 51% των ατόμων ηλικίας 23-27 ετών εξετάζουν σοβαρά το ενδεχόμενο να εγκαταλείψουν την Ελλάδα και να εγκατασταθούν σε κάποια χώρα του εξωτερικού.
# το 77% σημείωσαν πως είδαν το εισόδημά τους να μειώνεται
# για τους 4 στους 10 που έχουν ήδη μπει στην αγορά εργασίας, έχει αλλάξει η σχέση με τον εργοδότη τους, είτε με τις ελαστικές μορφές εργασίας, είτε με την απόλυση.
# το 49% των νέων με υψηλή μόρφωση και εισόδημα, καθώς και το ποσοστό 46% όσων δεν έχουν ακόμη δεσμεύσεις (μόνιμο δεσμό ή εξαρτώμενα μέλη) σκέφτεται να μεταναστεύσει.
http://www.salata.tv/news/greece/295-mia-genia-se-dillhma

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Share |

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts with Thumbnails