Τετάρτη 9 Ιουνίου 2010

Bloomberg: Χρεοκοπία της Ελλάδας βλέπει το 73% των επενδυτών.


Πιθανή χαρακτηρίζει τη χρεοκοπία της Ελλάδας το 73% των επενδυτών από όλο τον κόσμο που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Bloomberg.

Μόλις το 23% πιστεύει ότι το ύψους 750 δισ. ευρώ πακέτο διάσωσης της ευρωπαϊκής οικονομίας θα αποτρέψει τη διάσπαση του ευρώ και τη χρεοκοπία κάποιας χώρας μέλους.

Τουλάχιστον το 40% των ερωτηθέντων, που είναι χρήστες των τερματικών του Bloomberg, προβλέπει ότι η Ελλάδα ίσως εγκαταλείψει το ευρώ.

Οι ξένοι επενδυτές θεωρούν ότι ο Jean Claude Trichet θυσίασε την αξιοπιστία της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας για να σώσει την Ελλάδα, με αποτέλεσμα η δημοτικότητά του να βρίσκεται σε πτώση. Το 48% των ερωτηθέντων του έδωσε αρνητική αξιολόγηση και μόλις το 41% θετική. Τον Ιανουάριο, θετική άποψη για τον Trichet είχε εκφράσει το 60% των συμμετεχόντων στην ίδια δημοσκόπηση.

Τουλάχιστον το 60%, εξάλλου, προβλέπει την περαιτέρω πτώση του ευρώ έναντι του δολαρίου για τους επόμενους τρεις μήνες.
nooz.gr

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Φίλε χρεωκοπημένοι είμαστε ήδη,απλά δεν ανακοινώνεται,με δανεικά ζούμε και με δανεικά θα πεθάνουμε,όλοι δουλευουν για τις τράπεζες,τα 110 δις δόθηκαν για να στηριχθούνε αυτές και όχι προς ανάπτυξη,από τα 300 πάμε 400 και βάλε,αν δεν μπορέσαμε με τα τριακόσια να τα βγάλουμε πέρα με τα 400 νομίζεις θα τα καταφέρουμε?Ο Γιωργάκης έκανε συμφωνία να πάμε προς πτώχευση με τη ρέγουλα μέχρι να τακτοποιήσουν οι Γερμανογάλλοι τα χρέη και τις ζημιές τους από τα ελληνικά ομόλογα,τους έδωσε χρόνο και μαζί με αυτούς πήραμε και εμεις μια ανάσα προς το παρόν,από το 2011 καταρρέουν τα πάντα...

Share |

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts with Thumbnails