Σάββατο 3 Ιουλίου 2010

«Χορός με τη βροχή»


Ο Βασίλης Χατζηϊακώβου – Εκδόσεις Παρουσία παρουσιάζει τον πρώτο προσωπικό δίσκο της Κορίνας Λεγάκη: «Χορός με τη βροχή».

Πρόκειται για έναν δίσκο με δώδεκα τραγούδια σε μουσικές του συγκροτήματος Αρμός, του Δημήτρη Μαραμή, του Στέργιου Γαργάλα και μία διασκευή σε ένα τραγούδι του Απόστολου Καλδάρα. Τους στίχους υπογράφουν οι Κώστας Μπουρναζάκης, Σωτήρης Τριβιζάς, Γιώργος Λεκάκης, Ζωή Παναγιωτοπούλου, Ουράνια, Κορίνα Λεγάκη. Ένα τραγούδι είναι σε ποίηση Μαρίας Πολυδούρη. Την ενορχήστρωση και την επιμέλεια παραγωγής έχει το συγκρότημα Αρμός.




Ο "Χορός με τη βροχή" είναι ο πρώτος προσωπικός δίσκος της Κορίνας Λεγάκη, με τον οποίο μας συστήνεται μια νέα τραγουδίστρια με αισθαντική φωνή και αυστηρά κριτήρια στην επιλογή του υλικού της. Δέκα τραγούδια σε μουσική και στίχους νέων δημιουργών, ένα τραγούδι σε ποίηση Μαρίας Πολυδούρη και μια πολύ ενδιαφέρουσα διασκευή ενός πασίγνωστου τραγουδιού του Απόστολου Καλδάρα ερμηνεύονται με ευαισθησία και σεβασμό σε μια ιδιαίτερα καλαίσθητη παραγωγή, που φιλοδοξεί ν' αποτελεί εξαίρεση στην έκπτωση των ημερών μας. Η ευρηματική ενορχήστρωση, που συμβάλλει στο ενιαίο ύφος του δίσκου, είναι του συγκροτήματος ΑΡΜΟΣ. Ο "Χορός με τη βροχή", μακριά από ευκολίες του συρμού, απευθύνεται σε απαιτητικούς ακροατές, σ' εκείνους δηλαδή που αγαπούν το καλό ελληνικό τραγούδι.
Η Κορίνα Λεγάκη είναι από το Ηράκλειο Κρήτης. Σπούδασε κλασσικό και τζαζ τραγούδι, πιάνο και ορθοφωνία. Επίσης Διοίκηση Ξενοδοχειακών Επιχειρήσεων. Μιλάει πέντε ξένες γλώσσες. Από το 2001 εργάζεται επαγγελματικά ως τραγουδίστρια. Έχει εμφανιστεί σε μουσικές σκηνές καθώς και σε φεστιβάλ. Το 2007 συνεργάστηκε με τον συνθέτη Μ. Κουναλάκη. Σε συνεργασία με τη σκηνοθέτιδα Κλειώ Φανουράκη πρωταγωνίστησε σε δύο μουσικοθεατρικές παραστάσεις: «En face» στην Κρήτη και «Αρόδου» στην Αθήνα. Συνεργάζεται με το συγκρότημα Αρμός δισκογραφικά και σε live. Το 2010 ξεκίνησε η συνεργασία της με τον συνθέτη Δημήτρη Μαραμή, με τον οποίο πραγματοποιεί σειρά συναυλιών σε όλη την Ελλάδα.

3 σχόλια:

vripol είπε...

Ταμάμ !! Κι έπεσε μιά μπόρα στην Αθήνα, άλλο πράγμα.. Εκεί βρέχει;

busy bee είπε...

Καλησπέρα...δροσιά δηλαδή! :)
εδώ ζέστη, όπως συνήθως!
Η κοπελιά είναι θρέμα μας, από τα μέρη μας και αξιόλογη νομίζω...άσχετα από τον τίτλο! :)
Τι λες?

vripol είπε...

Διαμαντένια φωνή. Μού άρεσε.

Share |

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts with Thumbnails