Τετάρτη, 22 Σεπτεμβρίου 2010

Παλιοζωή και παλιοκοινωνία άδικη.


ΞΕΝΟΦΩΝ Α. ΜΠΡΟΥΝΤΖΑΚΗΣ

Την Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου δημοσιεύτηκε στις εφημερίδες η φωτογραφία και ο αριθμός ακινήτων που έχουν κάποιοι κατέχοντες από τους πατέρες του Έθνους. Μεταξύ αυτών και η νεοεκλεγείσα και «νεοϋπουργηθείσα» Άννα Νταλάρα.

Είμαι σίγουρος ότι οι εκλεκτοί ψηφοφόροι που την τίμησαν με την ψήφο τους, στην δύσκολη και λαϊκή Β΄Αθηνών, είχαν εκτιμήσει το ίδιο που εκτίμησε αργότερα στον πρώτο κυβερνητικό ανασχηματισμό και ο πρωθυπουργός : την αξία της Μια άξια αυταπόδεικτη - επί τη εμφανίση.

Συνάδελφος που κρατά το τηλεφωνικό κέντρο αναφώνησε σε έξαλλη κατάσταση: «Με 58 σπίτια είναι αυτή που αποφάσισε να ψηφίσει το μνημόνιο και να μου κόψουν επιπλέον από το -μικρό έτσι κι αλλιώς- εισόδημά μου;»

Η απάντηση εδώ πράγματι είναι δύσκολη, όπως δυσκολότερη είναι και η… προϊστορία, όταν για … πολιτιστικούς καθαρά λόγους οι καλλιτέχνες συνέδεαν την καριέρα τους με επαναστατικά κόμματα, τα οποία παραχωρούσαν όλο τον κομματικό μηχανισμό προκειμένου για… καθαρά (πάντα) πολιτιστικούς λόγους, οι καλλιτέχνες αυτοί να γεμίζουν δις το Ολυμπιακό στάδιο για πλάκα.

Κάπως έτσι γίνονται όχι 58 σπίτια, αλλά κτίζεις πόλεις ολόκληρες… Τώρα που η επανάσταση τελείωσε (βρέθηκε εκτός μόδας …και ισχύος), το ΠΑΣΟΚ αποτελεί την …πιο προχωρημένη λύση.

Κατάλαβες Μαρία;
http://www.topontiki.gr/article/9816

Δεν υπάρχουν σχόλια:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts with Thumbnails