Σάββατο 23 Οκτωβρίου 2010

Ελευθερία του τύπου: από την 35η στην 70η θέση η Ελλάδα

Τη νέα της έκθεση για την ελευθερία του τύπου δημοσιεύει σήμερα η οργάνωση Ρεπόρτερ Χωρίς Σύνορα. Η Ελλάδα υποχωρεί από την 35η στην 70η θέση καταλαμβάνοντας μαζί με τη Βουλγαρία τις τελευταίες θέσεις στην Ευρώπη.
Σύμφωνα με τη νέα έκθεση των Ρεπόρτερ Χωρίς Σύνορα έξι ευρωπαϊκές χώρες συνεχίζουν να μοιράζονται από το 2002 τις πρώτες θέσεις. Πρόκειται για τη Φινλανδία, την Ισλανδία, την Ολλανδία, τη Νορβηγία, τη Σουηδία και την Ελβετία, οι οποίες θεωρούνται πρότυπο όσον αφορά το σεβασμό των δημοσιογράφων και την προστασία των μέσων ενημέρωσης.
....
Η πτώση της Ελλάδας
Παρά ταύτα, η ΕΕ κινδυνεύει να χάσει τον ηγετικό της ρόλο στην ελευθερία του τύπου, επισημαίνει η έκθεση. Μπορεί 13 από τις 27 χώρες – μέλη να κατατάσσονται στις 20 πρώτες θέσεις του σχετικού πίνακα, οι υπόλοιπες 14 ωστόσο δεν φαίνεται να εξελίσσονται το ίδιο καλά: η Γαλλία βρίσκεται στην 44η θέση, η Ιταλία στην 49η, η Ρουμανία στην 52η, ενώ Ελλάδα και Βουλγαρία μοιράζονται – μαζί με την Κένυα, το Μπενίν και τις Νήσους Κομόρες – την 70η θέση.
Οι Φιλιππίνες, η Ουκρανία, η Κιργιζία και η Ελλάδα καταγράφουν, μεταξύ άλλων, τη μεγαλύτερη πτώση. Στην Ελλάδα η πτώση αποδίδεται κυρίως στις επιθέσεις εναντίον δημοσιογράφων.
Όλη η λίστα  εδώ:
http://en.rsf.org/press-freedom-index-2010,1034.html
http://www.dw-world.de/dw/0,,625,00.html

2 σχόλια:

Βάσσια είπε...

Ένα ένα χάνονται.....
Πολύ λυπηρό για μια δημοκρατία.


Καλό σ/κ Μάνο

busy bee είπε...

Καλημέρα Βάσσια!
...δημοκρατία?(!)
τα λόγια είναι περιττά...
Καλό σ/κ και σε σένα.:)

Share |

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts with Thumbnails