Κυριακή 17 Οκτωβρίου 2010

Διεθνές συμπόσιο στη Χερσόνησο.

Το Διεθνές Συμπόσιο TCΜ σε Διαφανή Αγώγιμα Οξείδια (Transparent Conducting Materials) με τον διακριτικό τίτλο TCΜ2010 διοργανώνεται, για τρίτη συνεχή φορά, από σήμερα Κυριακή 17 ως τις 21 Οκτωβρίου.

Η έναρξη θα γίνει στις 5.45 το απόγευμα στο Ξενοδοχείο Caldera Atlantica Palace στην Ανάληψη Χερσονήσου.

Η διοργάνωση είναι αποτέλεσμα πρωτοβουλίας του ΙΤΕ με την υποστήριξη του Πανεπιστημίου Κρήτης. Αφορά στην νέα γενεά υλικών που χρησιμοποιούνται στην Μικροηλεκτρονική και Νανοτεχνολογία με σκοπό την κατασκευή Διαφανών τρανζίστορ από λεπτά υμένια TTFTs (Τtransparent Thin Film Transistors) – μια από τις πλέον καινοτόμες και επαναστατικές τεχνολογικές εφαρμογές τις επόμενης δεκαετίας. Καλύπτει επίσης εφαρμογές σε οικολογικά «αυτοκαθαριζόμενα παράθυρα» (Self cleaning windows) αλλά και εφαρμογές για την κατασκευή υπερευαίσθητων αισθητήρων επικίνδυνων και τοξικών αερίων, για την προστασία της Δημόσιας υγείας.
....Στο Συμπόσιο έχουν προσκληθεί περισσότεροι από 80 κορυφαίοι επιστήμονες από Ευρώπη, Αμερική, Ασία και Αυστραλία, οι καλύτεροι στον τομέα αυτό.

Αναμένεται να συμμετάσχουν πάνω από 500 ερευνητές από Παν/μια, αλλά και Δημόσια και Ιδιωτικά Ερευνητικά Κέντρα. Η διεθνής αυτή πρωτοβουλία αποτελεί σταθμό για την διεθνή προβολή και καταξίωση των Ιδρυμάτων της Κρήτης σε θέματα Νανοτεχνολογίας και Νέων Υλικών, γεγονός που θα δώσει νέα ώθηση στη μέχρι τώρα πολύ επιτυχημένη πορεία τους.
patris.gr
http://www.tcm2010.org/  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Share |

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts with Thumbnails