Κυριακή 14 Νοεμβρίου 2010

"Ας τερματίσουμε τις Διακρίσεις στη Ευρώπη".


Αναζητώντας τα δικαιώματα: ένα διαφορετικό κυνήγι θησαυρού
Στις 20 Νοεμβρίου 2010, Παγκόσμια ημέρα των Δικαιωμάτων του Παιδιού , το ελληνικό τμήμα της Διεθνούς Αμνηστίας διοργανώνει ακτιβιστική δράση στο Άλσος Παγκρατίου από τις 11:00 - 14:00 . Μικροί και μεγάλοι καλείστε να συμμετάσχετε στο Κυνήγι του Θησαυρού που θα λάβει χώρα στις 12:30 . Οδηγός μας θα είναι η προσωπική ιστορία ενός παιδιού Ρομά και προορισμός μας η υπεράσπιση των δικαιωμάτων του. Παράλληλα εθελοντές της Διεθνούς Αμνηστίας θα ενημερώνουν τον κόσμο για την καταπάτηση των δικαιωμάτων των παιδιών Ρομά στην Τσεχία και θα μπορείς να υπογράψεις τις εκκλήσεις για το θέμα αυτό. Σε περιμένουμε εκεί με τα παιδιά ή τους φίλους σου!
Δήλωσε συμμετοχή-> Αν θέλεις να στηρίξεις τη δράση μας πιο ενεργά, έλα να ενημερώνεις μαζί μας τον κόσμο για τις παραβιάσεις των δικαιωμάτων των παιδιών και να συλλέγεις υπογραφές. Δήλωσε συμμετοχή μέχρι τις 17 Νοεμβρίου στο 6939273991 ....Ο Γιούρι είναι ένα αγόρι που ζει στην οδό Primaverii, στην πόλη Miercurea Ciuc της Ρουμανίας. Στη γνωστή κοινότητα δηλαδή των Ρομά, που αναγκάστηκε από τις αρχές της πόλης να εγκαταλείψει τον τόπο όπου διαβιούσε και να μεταφερθεί δίπλα σε ένα εργοστάσιο με τοξικά απόβλητα.
Μπες εδώ , δες ολόκληρη τη μαρτυρία του Γιούρι, καθώς και πληροφορίες για την κοινότητα.

Ηλεκτρονική δράση ->

Υπόγραψε εδώ (εάν δεν το έχεις ήδη κάνει) την έκκληση προς τον Δήμαρχο της πόλης, ώστε να δημιουργήσει ένα σχέδιο για τη διαχείριση της ένταξης των Ρομά μέσα στην ευρύτερη κοινότητα της Csíkszereda, και να δώσει ένα τέλος σε όλες τις αναγκαστικές εξώσεις. Ακόμη, μπες εδώ και δες πώς μπορείς να πιέσεις τις αρχές της Ρουμανίας με μία και μόνη φωτογραφία.

Αιχμαλώτισε τις διακρίσεις με τον φακό σου!
Διαγωνισμός Φωτογραφίας για τη διαφορετικότητα Στην Ευρώπη του σήμερα, οι άνθρωποι εξακολουθούν να πέφτουν θύματα διακρίσεων, επειδή έτυχε να έχουν το «λάθος» φύλο ή τη «λάθος» καταγωγή, να πιστεύουν στη «λάθος» θρησκεία ή να προέρχονται από τη «λάθος» φυλή. Οι διακρίσεις προσβάλλουν την Αξιοπρέπεια και παραβιάζουν τα Ανθρώπινα Δικαιώματα. Αυτό ακριβώς θέλουμε να δείξουμε και εμείς ζητώντας τη βοήθειά σου!

Αν ασχολείσαι ερασιτεχνικά με τη φωτογραφία και πιστεύεις πως μπορείς να αποδώσεις με το φακό σου ένα μήνυμα για το σεβασμό της διαφορετικότητας, πάρε μέρος στον φωτογραφικό διαγωνισμό που διοργανώνει το ελληνικό τμήμα της Διεθνούς Αμνηστίας και η ATHENS VOICE. Οι πέντε καλύτερες φωτογραφίες θα δημοσιευτούν στην ATHENS VOICE, ενώ παράλληλα θα ταξιδέψουν το 2011 μέχρι τις Βρυξέλλες για να συμμετάσχουν στο ευρωπαϊκό σκέλος του Διαγωνισμού. Περισσότερες πληροφορίες και τους αναλυτικούς όρους συμμετοχής θα βρίσκεις από τις 18 Νοεμβρίου στο site της Διεθνούς Αμνηστίας http://www.amnesty.org.gr/.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Share |

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts with Thumbnails