Τρίτη 27 Ιανουαρίου 2009

H κόλαση....της κολάσεως!!!!

Το κείµενο που ακολουθεί αποτελεί µια απάντηση που δόθηκε σε ενδιάµεσες εξετάσεις προόδου στη χηµεία στο Πανεπιστήμιο Κρήτης. Η ερώτηση είχε ως εξής και ßαθµολογούταν µε έξτρα ßαθµούς: «Η Κόλαση είναι εξώθερµη ή εσώθερµη;» (στη χηµεία ή εξώθερµη δίνει θερµότητα ενώ η άλλη απορροφά). Οι περισσότεροι φοιτητές έδωσαν απαντήσεις παρέχοντας αποδείξεις ßασισµένες στο Νόµο του Boyle (ένα αέριο ψύχεται όταν µεγαλώνει ο όγκος και θερµαίνεται όταν συµπιέζεται) ή κάτι παρόµοιο. Ωστόσο, ένας έγραψε τα εξής:
Πρώτον πρέπει να γνωρίζουµε αν ο όγκος της κόλασης αυξάνεται προς το χρόνο. Εποµένως χρειάζεται να ξέρουµε το ρυθµό µε τον οποίο οι ψυχές εισρέουν στην κόλαση και το ρυθµό µε τον οποίο διαφεύγουν.
Νοµίζω ότι µπορούµε ασφαλώς να υποθέσουµε ότι όταν µια ψυχή πάει στην κόλαση, δεν πρόκειται να φύγει. Εποµένως, δεν διαφεύγουν ψυχές. Τώρα για το πόσες ψυχές µπαίνουν, ας δούµε πόσες διαφορετικές θρησκείες υπάρχουν σήµερα στον κόσµο. Οι περισσότερες από αυτές δηλώνουν ότι αν δεν είσαι οπαδός τους, τότε θα πας στη κόλαση. Εφόσον υπάρχουν περισσότερες από µία τέτοια θρησκεία και εφόσον οι άνθρωποι ανήκουν σε περισσότερη από µία θρησκεία, τότε µπορούµε να εξαγάγουµε το συµπέρασµα ότι όλες οι ψυχές πάνε στην κόλαση. Και όπως έχουν οι ρυθµοί γεννήσεων και θανάτων, θα πρέπει να αναµένουµε ότι ο αριθµός των ψυχών στην κόλαση θα αυξηθεί εκθετικά.
Τώρα, ο λόγος για τον οποίο εξετάζουµε το ρυθµό αλλαγής του όγκου της κολάσεως, είναι γιατί ο Νόµος του Μπόυλ δηλώνει ότι για να παραµείνει σταθερή η θερµοκρασία και η πίεση στην κόλαση, ο όγκος της πρέπει να αυξάνεται αναλόγως µε τις ψυχές που προστίθενται. Αυτό µας δίνει 2 περιπτώσεις:
1. Εάν η Κόλαση διαστέλλεται µε πιο αργό ρυθµό από αυτόν µε τον οποίο εισέρχονται ψυχές, τότε η θερµοκρασία και η πίεση θα αυξάνονται µέχρι να σκάσει η Κόλαση και να ξεχυθούν οι ψυχές.2. Εάν η Κόλαση διαστέλλεται µε ρυθµό πιο γρήγορο από τη αύξηση των ψυχών, τότε η θερµοκρασία και η πίεση θα πέφτουν µέχρι να παγώσουν τα καζάνια της.Ποια από τις 2 περιπτώσεις ισχύει;
Αν αποδεχθούµε το αξίωµα το οποίο µου είπε η Τερέζα όταν ήµουν πρωτοετής, ότι "Θα πρέπει να παγώσει η Κόλαση πριν κοιµηθούµε µαζί" και αν συνθεωρήσουµε και το γεγονός ότι χθες το ßράδυ όντως κοιµήθηκα µαζί της, τότε ισχύει η δεύτερη υπόθεση και εποµένως είµαι σίγουρος ότι η Κόλαση είναι εξώθερµη και ότι ήδη έχει παγώσει. Απόρροια αυτής της θεωρίας είναι ότι η κόλαση, αφού έχει παγώσει, άρα δεν δέχεται άλλες ψυχές και εποµένως έχει εκλείψει .... αφήνοντας µόνο τον Παράδεισο. Αυτό µε τη σειρά του αποδεικνύει την ύπαρξη ενός Θεϊκού Όντος, το οποίο εξηγεί γιατί χθες το ßράδυ η Τερέζα φώναζε συνεχώς: "Θεέ µου, Θεέ µου".
Το post είναι αναδημοσίευση από τον Γιώργο Κάππα

4 σχόλια:

Β.Bimbo( PR Profil ) είπε...

kalooooooooooooooooooooo..!
ελπιζω ο φοιτητης να πηρε Αριστα..:-D

Unknown είπε...

Καλοοοοοο!!!!!!!!!!!!!!!!!!!θεεμου.

ΟΙ ΑΘΛΙΟΙ είπε...

Από τα ωραιότερα που έχω διαβάσει, 46 μπράβο στον συγγραφέα και τον αναδημοσιευτή!
Εύγε!!!

busy bee είπε...

Καλησπέρα στην παρέα!
Οταν Ο Γιώργης Κάππα έχει κέφια(συνήθως έχει πάντα) δεν παίζεται!!
Ωρα σας καλή!

Share |

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts with Thumbnails