Πέμπτη 21 Μαΐου 2009

Οι "Γερμανοί" δεν ξανάρχονται....απλά είναι εδώ - "Η μάχη της Κρήτης"

Εδώ είναι λοιπόν!
Στο ίδιο ακριβώς σημείο!
Εκεί είχαν εγκατασταθεί πριν …πόσα είναι αλήθεια?... 60 και βάλε χρόνια.
Στο ίδιο σημείο…. μάλλον σύμπτωση… ίσως.
Στο ίδιο σημείο, που τότε είχαν εγκαταστήσει τον «καταυλισμό» (από όσα θυμάμαι από τους παλιότερους, ακόμα και μέχρι σήμερα, έτσι αποκαλείτε η περιοχή) οι Γερμανοί κατακτητές.
Πάνω από το ύψωμα λοιπόν (όπως φαίνεται στην φωτογραφία) είχαν εγκαταστήσει το στρατηγείο τους, για να «ελέγχουν» την περιοχή στρατηγικά.
Με άλλα όπλα τότε… με άλλα όπλα τώρα!
Τότε κάποιοι αντιστάθηκαν…. έτσι θεώρησαν ότι έπρεπε να πράξουν… ενάντια στον κατακτητή.
Ενάντια στον κατακτητή, που σκόπευε να τους πάρει την γη τους, να τους υπονομεύσει και να τους υποδουλώσει παράλληλα.
Τα «όπλα» σήμερα έχουν άλλη μορφή αλλά τον ίδιο σκοπό… απλά εμείς δεν θέλουμε να το δούμε μάλλον, συνειδητά η μη, πόσο έχει σημασία άραγε?...η έχει???
Η ειρωνεία, της όλης ιστορίας είναι ότι σήμερα, τα «όπλα» τους τα πληρώνεις και από πάνω.
Βλέπε: καταναλωτικά αγαθά!
Ήθελα και να ήξερα, πραγματικά, τι διάολο γιορτάζουμε σήμερα και για ποιο λόγο είμαστε υπερήφανοι?...για την μάχη της Κρήτης τότε???...η για την μάχη της Κρήτης σήμερα???
Και αν ισχύει το πρώτο… τι συμβαίνει με το δεύτερο?
Οπωσδήποτε, δεν έχω τίποτα ενάντια στην συγκεκριμένη εταιρεία, απεναντίας, ίσως και να είμαι αυριανός πελάτης τους…. εκ των πραγμάτων, για να μην παρεξηγούμαστε δηλαδή.
Παράλληλα,(και δυστυχώς για μένα), δεν κάνω διαφήμιση, αλλά μιλάω για το νέο κατάστημα στην περιοχή μας(Λιμάνι Χερσονήσου), της συγκεκριμένης "ξένης" εταιρείας, και ευτυχώς για κάποιους άλλους που όλο και κάποιο σχετικό ώφελος θα έχουν, άμεσο η έμμεσο!
Σημείωση:
Λέτε αν κάνω αίτηση, να έχω πιθανότητα πρόσληψης, γιατί με τα όσα συμβαίνουν στον τουρισμό και κατ` επέκταση στον τόπο μας, στο τέλος όπως δείχνουν τα πράγματα,θα τους λέμε και ευχαριστώ, που θα μας δίνουν ένα κομμάτι ψωμί να τρώμε!
Και ο νοών νοήτω!
Η ψυχή μας έχει μείνει....αλλά και αυτή μάλλον την έχουμε "ξεπουλήσει" του διαόλου!
Τελειώνοντας...
Χαίρε Νεοέλληνα...
Χαίρε Νεοέλληνα και εσύ προερχόμενε ιδιαίτερα από τη γη του Μίνωα, "Κρητών - γη",(Κρητηκιέ) που άφησες απέξω από την επιλογή σου, ως τον "μεγαλύτερο Ελληνα όλων των εποχών" τους
γίγαντες του Πνεύματος, μπροστά στους οποίους υποκλίνεται και διδάσκεται ολόκληρη η ανθρωπότητα, τον Αριστοτέλη και τον Πλάτωνα.
Σίγουρα οι ξένοι θα μας χλευάσουν και θα μας οικτίρουν γι' αυτό...
Όμως για να εκτιμήσει κανείς το μεγαλείο του πνεύματος πρέπει να έχει φωτιστεί από τη λάμψη του... Κι αυτό δυστυχώς μας λείπει. Για άλλη μια φορά αποδεικνύεται πως είμαστε οι ανάξιοι κληρονόμοι μιας τεράστιας πνευματικής κληρονομιάς.
Είμαστε οι κακομοίρηδες που συμπεριφερόμαστε με κριτήριο το ζειν και όχι το ευ ζειν.
Ετσι γιατί απλά, ποτέ δεν αντιστάθηκες στην ουσία, τις τελευταίες δεκαετίες...ξεχάστηκες παρασυρμένος από τις υποτιθέμενες ανάγκες που σου δημιούργησαν οι πάσης φύσεως "κατακτητές"... υλικές ανάγκες και όχι πνευματικές!
Καλή μας νύχτα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Share |

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts with Thumbnails