Σάββατο 29 Αυγούστου 2009

Η Ρόδος ο αγαπημένος προορισμός των Ρώσων τουριστών.


Ήρθαν, είδαν και απήλθαν λοιπόν.
Με λίγα λόγια αφού τους «διώξαμε» και αυτούς από εδώ, την Κρήτη, επέλεξαν τους παραδοσιακά επαγγελματίες του χώρου.
Και όπως φαίνεται δικαιωματικά πλέον τους κερδίζει η Ρόδος, μιλάμε βέβαια για την Ρώσικη αγορά, όπου με το άνοιγμα της, την κλείσαμε κιόλας.
Εμείς εδώ παραμένουμε σταθεροί στις "αξίες" και στην επιμονή να "κρατάμε" τα "σκουπίδια" της Ευρώπης, γιατί κάποιοι ολίγοι κερδίζουν και οι υπόλοιποι "κάνουν" ότι δεν βλέπουν.
Διαβάστε:

Με τη φράση «ο δρόμος που ανοίξαμε θα γίνει λεωφόρος», ο νομάρχης Δωδεκανήσου Γιάννης Μαχαιρίδης επαναβεβαίωσε την διάθεση συνεργασίας της περιοχής με την Ρωσία, κατά τη συνάντηση που είχε με αντιπροσωπεία από την Μόσχα, επικεφαλής της οποίας ήταν ο Πρόεδρος της Επιτροπής σε θέματα Νεολαίας και Τουρισμού στο Ρωσικό Κοινοβούλιο κ. Βλαντίμιρ Ζίντκικ.

Στην ίδια αποστολή συμμετέχει και επισκέπτεται για μία ακόμα φορά το νησί μας ο πρύτανης της Διεθνούς Ακαδημίας Τουρισμού της Μόσχας Ιγκόρ Ζόριν, με τον οποίο έχει δρομολογηθεί η δημιουργία παραρτήματος της Ακαδημίας στην Ρόδο, υπό την διεύθυνση του κ. Μιχάλη Κρεμλή, μέσα από το οποίο θα υλοποιούνται προγράμματα με ανταλλαγή σπουδαστών και εκπαιδευτικών.
Ο κ. Ζόριν μίλησε για τα μόνιμα πλέον «αγκάθια», που είναι η βίζα αλλά και οι συγκοινωνίες, που υπό άλλες συνθήκες θα διευκόλυναν τους Ρώσους επισκέπτες.

Στη συνάντηση εκδηλώθηκε και από τις δύο πλευρές η πρόθεση για διεύρυνση της συνεργασίας και να έλθουν ακόμα πιο κοντά, παρά τα όποια προβλήματα ανακύπτουν.

Ο νομάρχης εξέφρασε τις ευχαριστίες του για την υποδοχή που του επεφύλαξαν στο πρόσφατο ταξίδι του στη Μόσχα, με τη δέσμευση ότι θα είναι παρών στη μεγάλη τουριστική έκθεση που θα πραγματοποιηθεί στην πρωτεύουσα της Ρωσίας, όπου ο ΔΟΤ θα έχει μια ιδιαίτερα αισθητή παρουσία.

Αγαπημένος προορισμός

«Χτίζουμε λιθαράκι-λιθαράκι αυτή την συνεργασία και τον δρόμο που ανοίξαμε δεν θα τον κλείσει κανείς» τόνισε ο κ. Γιάννης Μαχαιρίδης, με τον οποίο συμφώνησε και ο Πρόεδρος της Επιτροπής σε θέματα Νεολαίας και Τουρισμού στο Ρωσικό Κοινοβούλιο, που μίλησε με εγκωμιαστικά σχόλια για την Ρόδο.

Ο κ. Ζίντκικ αναφέρθηκε στους λόγους που η Ρόδος μπορεί να γίνει ο αγαπημένος προορισμός για τους Ρώσους, εκφράζοντας τον θαυμασμό του για τους ανθρώπους, την φιλοξενία, τις καιρικές συνθήκες, τον πολιτισμό, τη γαστρονομία, το αίσθημα ασφάλειας, ακόμα και για το οδικό δίκτυο του νησιού. «Όλα αυτά είναι παράγοντες που προσελκύουν τους Ρώσους» είπε ο κ. Ζίντκικ, που άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο συνεργασίας και με άλλα Πανεπιστήμια της Ρωσίας στον τομέα της τουριστικής εκπαίδευσης.

Στο τέλος της συνάντησης αντηλλάγησαν αναμνηστικά δώρα, με τον νομάρχη να προσφέρει στον κ. Ζίντκικ μια εικόνα της Παναγιάς, φιλοτεχνημένη σε εργαστήριο της Ρόδου, ενώ στον κ. Ζόριν έργο που απεικονίζει ένα κλαδί ελιάς.

Ο Ιγκόρ Ζόριν

Την ιδιαίτερη ικανοποίησή του από την Ρόδο, εξέφρασε με δηλώσεις του, ο πρύτανης της Διεθνούς Ακαδημίας Τουρισμού της Μόσχας κ. Ιγκόρ Ζόριν:

«Ξέρετε είμαστε πολύ ικανοποιημένοι από την εξέλιξη της συνεργασίας μας με την Ρόδο. Το πρόγραμμά μας έχει βάση στις καλές σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών, Ελλάδας και Ρωσίας τις οποίες δένουν η θρησκεία και ο πολιτισμός. Υπάρχει μεγάλη ανταπόκριση για την δημιουργία παραρτήματος της Ακαδημίας. Θέλουμε να προχωρήσουμε στην υλοποίηση των σχεδίων και θα συνεχίσουμε με συναντήσεις στην Ρωσία. Είναι πολύ σημαντική η παρουσία του κ. Ζίντκικ μαζί μας στην Ρόδο, ο οποίος είναι επικεφαλής της Άνω Βουλής της Ρωσικής Βουλής στην Επιτροπή Τουρισμού. Στην Έκθεση Τουρισμού που θα γίνει στην Μόσχα τον Μάρτιο του 2010 η Ρόδος θα έχει εξέχουσα θέση και θα προβάλλουμε την συνεργασία μας».

Ο Βλαντίμιρ Ζίντκικ

Με τη σειρά του, ο Πρόεδρος της Επιτροπής σε θέματα Νεολαίας και Τουρισμού στο Ρωσικό Κοινοβούλιο κ. Ζίντκικ δήλωσε:

«Είμαστε πολύ ευτυχισμένοι που βρισκόμαστε εδώ γιατί αφενός έχουμε βρει πολύ καλούς και φιλόξενους ανθρώπους και αφετέρου, πολύ καλές καιρικές συνθήκες. Έχουμε κοινή ιστορία και πολιτισμό και διαπιστώνουμε ότι η Ρόδος δεν είναι ένας πολύ ακριβός προορισμός για τους Ρώσους. Νιώθουμε ακόμη ότι είναι ένας πολύ ασφαλής προορισμός. Χαιρόμαστε που θα προχωρήσουμε τη συνεργασία με τη Νομαρχία και θέλω να σας επισημάνω ότι βρισκόμαστε μόνον στην αρχή. Πολλοί Ρώσοι θα έρχονται εδώ πλέον, αφού ενδιαφερόμαστε για το νησί ως προορισμό. Ο Ρώσος τουρίστας νιώθει ότι εδώ βρίσκει πολλά κοινά με την χώρα του».
http://www.dimokratiki.gr/
Σχετικό post:http://manosbee.blogspot.com/2009/08/blog-post_2639.html

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Η Ρόδος είναι αγαπημένος τόπος και ΤΗΣ ΠΑΣΟΚΙΚΗΣ ΑΛΗΤΕΙΑΣ

busy bee είπε...

Είπαμε η αλητεία γενικά, εναλλάσσεται στην εξουσία....με την εντολή του "κυρίαρχου" λαού.

Share |

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts with Thumbnails