Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2009

"Απόπειρα" για ξεπούλημα της πρώην βάσης στις Γούρνες Ηρακλείου.


Για απόπειρα εκποίησης παραλιακή οικοπεδικής έκτασης της πρώην αμερικανικής βάσης Γουρνών στο Ηράκλειο της Κρήτης, καταγγέλλουν τον πρόεδρο της Κτηματικής Υπηρεσίας του Δημοσίου, κ. Φωτόπουλο, οι τοπικοί φορείς.

Οι εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης καταγγέλλουν ευθέως τον πρόεδρο της Κτηματικής Υπηρεσίας του Δημοσίου, κ. Φωτόπουλο, ότι διαφήμισε σε ξένους μεσίτες την εκποίηση των 450 στρεμμάτων της πρώην Αμερικανικής Βάσης.

Την ίδια έκταση διεκδικούν οι τοπικές κοινωνίες και η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Ηρακλείου έχει ήδη εκπονήσει σχέδια για την αξιοποίηση και ανάπτυξη της. Ήδη στον χώρο έχουν δημιουργηθεί τέσσερα σχολεία, οι εγκαταστάσεις του ΕΛΚΕΘΕ, το ενυδρείο της Κρήτης, το δημαρχείο Γουβών, το διεθνές εκθεσιακό κέντρο κ.ά.

Ο κ. Φωτόπουλος έκανε την αναγγελία της Κτηματικής Εταιρείας Δημοσίου για την οικοπεδική εκποίηση στο 15ο Διεθνές Συνέδριο της CEREAN (Δίκτυο Κτηματομεσιτών Κεντρικής Ευρώπης) που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης.

Οι τοπικοί φορείς επικρίνουν τον πρόεδρο της ΚΕΔ ότι ενήργησε με στόχο το ενδιαφέρον των μεγαλοεπενδυτών και όχι για το όφελος των τοπικών κοινωνιών και της τοπικής ανάπτυξης.

Οι τοπικοί φορείς είχαν αποτρέψει στο παρελθόν παρόμοια σχέδια από την προηγούμενη ηγεσία της ΚΕΔ , όταν επικεφαλής ήταν ο κ. Γράτσιος – Παπαγεωργίου. Τότε είχε επιχειρηθεί η εκποίηση της έκτασης της βάσης σε ιδιώτες για τη δημιουργία καζίνου και άλλων επενδύσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Share |

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts with Thumbnails