Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου 2009

4+1 συμβουλές για την εξοικονόμηση ενέργειας στο σπίτι.




Με τον μέσο όρο των ενεργειακών δαπανών για ένα σπίτι που κατοικεί μια οικογένεια να ξεπερνά τα 1500 ευρώ το χρόνο, και τις τιμές φυσικού αερίου και ηλεκτρικής ενέργειας να εκσφενδονίζονται ,είναι τουλάχιστον απαραίτητο κανείς να προβεί σε βελτιώσεις εξοικονόμησης ενέργειας στο σπίτι. Η εξοικονόμηση ενέργειας είναι σήμερα ακόμη πιο σημαντική από ποτέ στο παρελθόν.

1. Βελτιώστε την μόνωση του σπιτιού
Μονώνοντας το σπίτι σας είναι ένας πολύ καλός τρόπος να μειωθεί το ενεργειακό κόστος. Υπάρχει μια σειρά από καινούργια υλικά τα οποία μπορείτε να βρείτε στην αγορά και θα σας βοηθήσουν να καλύψετε τυχόν απώλεις, υγρασίες, κ.τ.λ.

2. Τζάμια
Περίπου το 20% της θερμότητας που χάνεται από ένα μέσο σπίτι είναι από τα παράθυρα. Σκεφτείτε την αντικατάσταση των παραθύρων του σπιτιού σας με διπλά τζάμια. Εφόσον ιδιοκατοικείτε, το κόστος αντικατάσης αποσβένεται από την εξοικονόμηση πετρελαίου και το σπίτι σας είναι πιο ευχάριστο για εσάς. Τα διπλά τζάμια περιορίζουν τις απώλειες θερμότητας μέχρι και το 50% και μπορούν να μειώσουν σημαντικά το λογαριασμό θέρμανσης...3. αγοράστε συσκευές χαμηλής ενεργειακής κατανάλωσης
Με την μεγιστοποίηση της αποτελεσματικότητας της στις συσκευές σας - όχι μόνο θα ωφελήσετε το περιβάλλον, μπορεί επίσης να εξοικονομήσετε σημαντικά χρήματα στους λογαριασμούς σας. Βεβαιωθείτε ότι τα λευκά είδη όπως ψυγεία, καταψύκτες και πλυντήρια ρούχων, είναι ενεργειακής κλάσης Α (ή Α + + για ψυγεία και καταψύκτες). Αυτό σημαίνει ότι είναι πολύ πιο αποτελεσματικά ενώ στην περίπτωση των πλυντηρίων, χρησιμοποιούν λιγότερο νερό από άλλα μοντέλα. Θυμηθείτε να απενεργοποιήσετε υπολογιστές, τηλεοράσεις και βίντεο / DVD players παρά να τις αφήνετε σε stand-by όταν δεν τις χρησιμοποιείτε, καθώς αυτό θα μειώσει σημαντικά τη χρήση της ενέργειας.

4. Θέρμανση
Βεβαιωθείτε ότι το κεντρικό σύστημα θέρμανσης βαθμολογείται ανάλογα με τις ανάγκες του νοικοκυριού σας και το επίπεδο της μόνωσης που διαθέτετε. Εάν ο λέβητας είναι πάνω από δέκα ετών, αξίζει να τον αντικαταστήσετε. Οι τεχνικές βελτιώσεις στους λέβητες και τα νέα συστήματα ελέγχου δίνουν οικονομικά ωφέλη που είναι σημαντικά υψηλότερα από ότι ήταν ακόμη και πριν από πέντε χρόνια.

5. Μείωση της κατανάλωσης νερού
Απλές αλλαγές στον τρόπο ζωής θα μειώσουν άμεσα την ποσότητα του νερού που θα χρησιμοποιήσετε. Κάντε ένα ντους αντί για μπάνιο - ένα μπάνιο χρησιμοποιεί πέντε φορές περισσότερο νερό! Εγκαταστήστε μια συσκευή που μειώνει τη ροή του νερού σας - μπορείτε τώρα να αγοράσετε βρύσες εξοικονόμησης ύδατος. Εγκαταστήστε μία εξαιρετικά αποδοτική τουαλέτα που λειτουργεί αποτελεσματικά ακόμη και σε περιοχές με χαμηλή πίεση και εξοικονομήστε περίπου 30% του νερού που χρησιμοποιείται κανονικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Share |

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts with Thumbnails