Κυριακή, 24 Ιανουαρίου 2010

Αντιρατσιστικη Εκδηλωση στον Νεο Κοσμο.

Και στο Νέο Κόσμο λέμε όχι στο ρατσιστικό μίσος
Ντόπιοι και μετανάστες παλεύουμε μαζί για τα δικαιώματα μας


Έχουν περάσει δύο μήνες από όταν μια συμμορία 40 κρανοφόρων επιτέθηκε στο Δουργούτι σε μετανάστες που ζουν στη γειτονιά. Φωνάζοντας «έξω οι ξένοι από την Ελλάδα», τραυμάτισαν σοβαρά τρεις μετανάστες συμπολίτες μας (διακομίστηκαν στο νοσοκομείο), έριξαν βομβίδες κρότου λάμψης, και λεηλάτησαν δύο μαγαζιά που ανήκουν σε Άραβες.

Δύο μήνες μετά, η Αστυνομία εξακολουθεί την προκλητική απραξία της. Όχι μόνο δεν έχει συλληφθεί κανένας για τη ρατσιστική επίθεση, αλλά όλα δείχνουν ότι δεν γίνεται και καμία προσπάθεια προς αυτήν την κατεύθυνση. Αυτή ακριβώς η αστυνομική ανοχή αποθρασύνει τις ρατσιστικές-φασιστικές συμμορίες. Ενώ έχουμε να κάνουμε με εξαιρετικά ολιγάριθμες ομάδες, βλέπουμε ότι οργανώνουν διαρκώς ανενόχλητες τις επιθέσεις τους σε μετανάστες και προοδευτικούς πολίτες....Από το διπλό εμπρησμό της Συναγωγής στα Χανιά έως την προβοκάρισμα της εκδήλωσης που διοργάνωνε η Κίνηση “Απελάστε το Ρατσισμό” στους Αμπελόκηπους, και από την επίθεση με χειροβομβίδα στο Στέκι Μεταναστών στα Εξάρχεια έως τους συχνούς ξυλοδαρμούς μεταναστών στο κέντρο της Αθήνας, ο κοινός παρονομαστής είναι ότι η Αστυνομία δεν μπορεί να εντοπίσει τους δράστες.

Στην πραγματικότητα βέβαια δεν θέλει να τους βρει. Γιατί η δράση των ρατσιστικών συμμοριών που προσπαθούν να μετατρέψουν τους μετανάστες σε αποδιοπομπαίους τράγους, βολεύει τους εκάστοτε κυβερνώντες. Το ρατσιστικό μίσος υπηρετεί το σύστημα γιατί διασπά τους εργαζόμενους και στρέφει την οργή για την κοινωνική κρίση στη λάθος κατεύθυνση. Για την ανεργία και τη φτώχεια δεν φταίνε οι μετανάστες, αλλά η κυβερνητική πολιτική και η εργοδοτική ασυδοσία.

Εμείς που συγκροτήσαμε την Αντιρατσιστική Επιτροπή Ελλήνων και Μεταναστών Νέου Κόσμου δηλώνουμε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο ότι το ρατσιστικό μίσος δεν έχει θέση στη γειτονιά μας! Είμαστε βέβαιοι ότι οι απλοί άνθρωποι της δουλειάς, είτε ντόπιοι είτε μετανάστες, δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα μεταξύ μας. Αντίθετα έχουμε μεγάλους αγώνες να δώσουμε μαζί ενάντια σε αυτούς που προσπαθούν να ρίξουν τα βάρη της κρίσης στις πλάτες μας κι έχουν εγκαταλείψει τις λαϊκές γειτονιές στην τύχη τους. Πιστεύοντας ότι το να κερδίσουν οι μετανάστες όσα δικαιούνται δεν είναι μόνο πράξη δικαιοσύνης, αλλά και απαραίτητη προϋπόθεση για να περιφρουρήσουν οι ντόπιοι όσα με αγώνες έχουν κατακτήσει στο παρελθόν, στηρίζουμε με όλες μας τις δυνάμεις τα αιτήματα για να δοθεί επιτέλους ιθαγένεια για όλα τα παιδιά των μεταναστών, καθώς και νομιμοποίηση και ίσα δικαιώματα για όλους τους μετανάστες.

Το Σάββατο 30 Γενάρη στις 12:00 συμμετέχουμε στην αντιρατσιστική συζήτηση στο Θέατρο του Νέου Κόσμου (Αντισθένους 7 και Θαρύπου)

Τη συζήτηση ανοίγουν οι:
Μίλτος Πούλου, Ένωση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου,
Αποστόλης Καψάλης -ερευνητής ΙΝΕ-ΓΣΕΕ.
Συντονίζει η Ελπίδα Αλεβίζου

ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
Ελλήνων και Μεταναστών Κατοίκων Νέου Κόσμου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts with Thumbnails