Κυριακή 4 Απριλίου 2010

"Ανακοινώθηκε ο συνασπισμός για το σπάσιμο του αποκλεισμού στη Γάζα"


Μετά από μήνες προετοιμασίας, ένας συνασπισμός,ο οποίος συγκεντρώνει μια σειρά οργανώσεων και κινημάτων που εργάζονται για να σπάσουν τον παράνομο αποκλεισμό του Ισραήλ στη Γάζα ανακοινώθηκε χθες στην Κωνσταντινούπολη. Ο συνασπισμός, που αποτελείται από την τουρκική οργάνωση ΙΥΥ (Insani Yardim Vakfi), την "Ευρωπαϊκή εκστρατεία για τον τερματισμό της πολιορκίας στην Γάζα" (ECESG),την ελληνική εκστρατεία "Ship to Gaza", την σουηδική εκστρατεία "Ship to Gaza" και η Free Gaza Movement, θα δρομολογήσει ένα στολίσκο πλοίων φορτωμένα με φορτηγά, ΜΜΕ , βουλευτές, προσωπικότητες και ακτιβιστές στη Γάζα τον επόμενο μήνα.

Ο στολίσκος θα αποτελείται από τουλάχιστον οκτώ πλοία, συμπεριλαμβανομένωντρία φορτηγά πλοία, και θα σαλπάρει από ευρωπαϊκούς λιμένες ξεκινώντας στις 3 του Μαΐου και φθάνοντας στο λιμάνι της Γάζας ,αργότερα, το μήνα αυτό. Πάνω από 500 επιβάτες από περισσότερες από 20 χώρες θα λάβουν μέρος, και πάνω από 5.000 τόνοι φορτίου, συμπεριλαμβανομένου σκυροδέματος, προκατασκευασμένων κατοικιών, άλλων οικοδομικών υλικών, ιατρικό εξοπλισμό, καθώς και εκπαιδευτικό υλικό, θα παραδωθεί στους Παλαιστίνιους στη Γάζα....Το Free Gaza Movement, προωθούσε τα πλοία για τη Γάζα από τον Αύγουστο 2008,με την συμβολή οργανώσεων και ακτιβιστών από όλο τον κόσμο σε τέτοιες αποστολές. Τον Δεκέμβριο του 2009, η ΙΥΥ οδήγησε μια πομπή από την στεριά για τη Γάζα, η οποία έφερε τόνους ανθρωπιστικής βοήθειας και άλλων προμηθειών. Τον Ιανουάριο του 2010 η "Ευρωπαϊκή εκστρατεία για τον τερματισμό της πολιορκίας στην Γάζα" (ECESG) έφερε 50 βουλευτές στη Γάζα σε αλληλεγγύη προς τον παλαιστινιακό λαό που παρακολούθησαν την ερήμωση που ενδυναμώνεται από την παράνομη πολιτική του Ισραήλ. Το ελληνικό "Ship to Gaza" όπως και το "Ship to Gaza" Σουηδίας εν τω μεταξύ είχαν τρέχοντες ενημερωτικές εκστρατείες στις χώρες τους με σκοπό την ευαισθητοποίηση και την συλλογή κονδυλίων για την προσπάθεια αυτή και για τα υλικά που πρέπει να προσαχθούν στη Γάζα.

"Μέσω αυτής της συμμαχίας, οι οργανισμοί θα είναι σε θέση να μεγιστοποιήσουν τους πόρους, όπως την εμπειρία και την δέσμευση για τον τερματισμό της παράνομης πολιορκίας για την Γάζα. Ακόμη και αν το Ισραήλ συνεχίζει καθημερινά δίωξη των Παλαιστινίων, θα χρησιμοποιήσουμε τη δράση αυτή με σκοπό να αφυπνίσουμε την συνείδηση του κόσμου σχετικά με την εγκλήματα που διαπράττονται εναντίον των Παλαιστινίων ", δήλωσε ο Πρόεδρος της ΙΥΥ Bulent Yildirim.

Ο συνασπισμός καλεί τις οργανώσεις και τους ανένταχτους πολίτες από όλο τον κόσμο να συμμετάσχουν στην προσπάθεια με την παροχή προμηθειών για τη Γάζα και συμβάλλοντας οικονομικά για την υποστήριξη της αποστολής.

Επικοινωνία:

Free Gaza Movement - Greta Berlin - +33607374512; http://www.freegaza.org/

ECESG - Mazen Kahel - +33 1 46 81 12 92; http://www.savegaza.eu/

IHH - Ahmet Emin Dag - +90 530 341 1934; http://www.ihh.org.tr/

Ship to Gaza / Greece - Vangelis Pissias - +30 697 200 9339; http://www.shiptogaza.gr/

Ship to Gaza / Sweden - Dror Feiler - +46702855777; http://www.shiptogaza.se/

2 σχόλια:

Αννα είπε...

To Aγιο Φως της Ανάστασης
να λάμψει στη ζωή σου
και όλου του κόσμου οι χαρές
να βρίκονται μαζι σου!!!

ΦΥΡΔΗΝ-ΜΙΓΔΗΝ είπε...

Μακάρι να τους επιτρέψουν να αποβιβασθούν, γιατί πέρυσι την αποστολή μας με ιατροφαρμακευτικό υλικό το εμπόδισαν

ΧΡΙΣΤΟΣ Ανεστη!

Φιλί και Γλαρένιες αγκαλιες

Share |

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts with Thumbnails